НОВИНИ ДНЯ: Брехня Трампа: політик розповів вигадану історію про "запис" свого дзвінка до Зеленського  Британія радить Україні зосередитися на ударах по Криму та відкласти контрнаступ - Sunday Times  Як приготувати мигдальне молоко в домашніх умовах: рецепт  Переговори з Росією: чому насправді США та Німеччина бояться поразки Путіна у війні  Жителів Київської області попередили про дощ та сніг: Гідрометцентр розповів про погоду на початку тижня  Дощі, тумани і температурні гойдалки: прогноз синоптика на новий тиждень  Законні цілі. Чи можуть удари по НПЗ "знекровити" Росію та допомогти Україні на фронтівсі новини дня
Бізнес
Технології
28.01.2022 734

Китайський супутник відбуксував інший апарат на «поховальну орбіту»

Китайський супутник SJ-21 відбуксував «мертвий» навігаційний супутник КНР CompassG2 (або Beidou) з геостаціонарної орбіти.

630_360_1503774756-7354_28.01.22

Як передає Укрінформ, про це повідомляє компанія ExoAnalytic Solutions, яка займається моніторингом навколоземної орбіти.

Компанія припускає, що SJ-21 є китайською технологією космічного буксира. У жовтні Китай запустив супутник Shijian-21, який призначався для тестування та перевірки технологій запобігання утворенню космічного сміття.

Як зазначається, 22 січня SJ-21 на кілька годин зник зі свого місцезнаходження, хоча до того наближався до іншого китайського супутника — Compass G2. Вочевидь, поки SJ-21 був поза зоною видимості телескопів, він пристикувався до Compass G2, відбуксував його на «поховальну орбіту», а потім відокремився від нього і повернувся на орбіту біля геостаціонарної.

Момент відстикування відстежила система телескопів ExoAnalytic Solutions.

Геостаціонарна орбіта — це колова орбіта, на якій штучний супутник, обертаючись у напрямку обертання Землі, постійно перебуває над однією й тією ж точкою земної поверхні

Супутник, що перебуває на геостаціонарній орбіті, нерухомий відносно поверхні Землі, або, якщо вимагають завдання місії, змінює своє положення за допомогою власних двигунів. Коли апаратам перестає вистачати палива на маневрування, вони завершують роботу. Деякі супутники залишаються на геостаціонарній орбіті, перетворюючись на космічне сміття.

Оценка материала:

5.00 / 2
Китайський супутник відбуксував інший апарат на «поховальну орбіту» 5.00 5 2
Бізнес / Технології
28.01.2022 734
Еще материалы раздела «Технології»