<
НОВИНИ ДНЯ: Кулеба: повернення військовозобов'язаних до України є питанням справедливості  Соціологи оцінили рівень готовність українців до мобілізації  На яку погоду чекати у травні: відповідь метеорологині  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  В українців забиратимуть авто на потреби ЗСУ: що відомо про резонансні норми у законі про мобілізацію  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітнявсі новини дня
Політика
Європа
10.02.2022 446

Джонсон назвав найближчі дні вирішальними у розв'язанні кризи навколо України

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон із посиланням на розвідку повідомив про переміщення російських військ біля кордонів з Україною. Він також зазначив, що має сумніви у тому, що Москва вже ухвалила рішення про подальші дії.

Про це Джонсон розповів на спільній пресконференції з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом у Брюсселі, передає "Інтерфакс-Україна".

"Усі ми думаємо, що рішення ще не прийнято, але це абсолютно не означає того, що зовсім скоро не відбудеться чогось абсолютно катастрофічного...Наша розвідка спостерігає за концентрацією військ на кордоні з Україною, і це, ймовірно, найнебезпечніший момент для наступних кількох днів", - сказав Джонсон.

Він також попередив, що найближчі кілька днів, ймовірно, є "найнебезпечнішим моментом".

Джонсон зазначив, що дані розвідки щодо російської загрози Україні залишаються "похмурими". За його словами, на кордонах України скупчено "70 чи навіть більше" тактичних батальйонних груп.

"Це, мабуть, найнебезпечніший момент у найбільшій кризі безпеки, з якою Європа зіткнулася за десятиліття", - попередив британський прем’єр.

Він наголосив, що Європа повинна правильно підійти до цієї загрози.

"Комбінація санкцій з військовою рішучістю плюс дипломатія - це те, що ми вважаємо правильним", – зазначив Джонсон.

Оценка материала:

5.00 / 1
Джонсон назвав найближчі дні вирішальними у розв'язанні кризи навколо України 5.00 5 1
Політика / Європа
10.02.2022 446
Еще материалы раздела «Європа»