НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Життя та Стиль
Спорт
17.02.2022 679

Перша медаль України на Олімпіаді-2022: скільки призових отримає Абраменко

Українець Олександр Абраменко здобув срібну нагороду на зимових Олімпійських іграх в Пекіні. Окрім почестей, спортсмен заслужив і на грошову винагороду.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Укрінформ.

Перед зимовою Олімпіадою стало відомо, що розмір призових для українських спортсменів буде таким, як і на літніх Іграх в Токіо торік. Зокрема, золоті медалісти отримають по 125 тисяч доларів.

Оскільки Абраменко здобув "срібло", то його фінансова винагорода буде меншою. Фрістайліст заробив 80 тисяч "зелених". Якщо хтось із його колег по збірній України встигне до завершення змагань здобути бронзову медаль, то збагатиться на 55 тисяч.

Кожна країна-учасниця зимових Олімпійських ігор розмір призових визначає самостійно. Наприклад, Сполучені Штати для американських спортсменів встановили винагороди за золоту, срібну та бронзову медалі на рівні 37 500, 22 500 й 15 000 доларів відповідно.

Натомість безумовний фаворит Олімпіади-2022 у медальному заліку – Норвегія – взагалі не платитиме атлетам за здобуті медалі. Таке ж рішення ухвалили олімпійські комітети Швеції, Сполученого Королівства та Нової Зеландії.

Оценка материала:

5.00 / 2
Перша медаль України на Олімпіаді-2022: скільки призових отримає Абраменко 5.00 5 2
Життя та Стиль / Спорт
17.02.2022 679
Еще материалы раздела «Спорт»