<
НОВИНИ ДНЯ: До України йде довгоочікуване потепління: коли температура підвищиться до +20°  ЗСУ після отримання допомоги від США можуть почати наступальні дії - військовий експерт  Залужний залишає Україну: все про нову посаду ексголовкома ЗСУ  Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять: роз'яснення МЗС  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозомвсі новини дня
Бізнес
Технології
21.02.2022 1011

Як NASA передбачає сонячні бурі і наскільки вони можуть бути руйнівні

Нещодавно компанія SpaceX втратила супутники через сонячні бурі. Тим часом NASA за останні роки запустило ряд місій, щоб передбачати поведінку нашої зірки.

1645191286-217_20.02.22

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Engadget.

Згідно із заявою SpaceX, сонячні бурі викликають нагрівання атмосфери, а також збільшують її щільність.

Під час недавнього інциденту, Starlink перевела супутники в безпечний режим, щоб уникнути поломок серед апаратів. Однак, 40 супутників так і не вийшли з нього. Очікується, що швидше за все вони впадуть і згорять в атмосфері Землі.

Національне управління океанічних і атмосферних досліджень визначає геомагнітні бурі, як порушення магнітосфери Землі, яке виникає під час ефективного обміну енергією сонячного вітру з середовищем навколо нашої планети.

Більш того, зміни в структурі щільності іоносфери Землі можуть привести до порушень і блокування високочастотного радіо або ж надвисокочастотних супутникових передач. GPS-навігації так само можуть бути пошкоджені різними збоями.

"У гіршому випадку сонячна буря може мати економічні наслідки, аналогічні урагану 5-ї категорії або цунамі", - заявив доктор Стен Оденвальд з Центру космічних польотів імені Годдарда НАСА.

За словами Оденвальда, у світі існує більше 900 супутників, відновлення яких обійдеться від 170 до 230 млрд доларів.

Як NASA бореться з магнітними бурями?

У 2006 році NASA запустило місію STEREO. В рамках неї обсерваторії вимірювали потік енергії, а також речовини від Сонця до Землі.

Сьогодні ж управління працює над ще двома місіями, а саме: Multi-slit Solar Explorer (MUSE) і HelioSwarm.

"MUSE і HelioSwarm нададуть нове і більш глибоке розуміння сонячної атмосфери й космічної погоди", - заявив Томас Зурбухен, заступник адміністратора з науки в НАСА.

Зурбухен додав, що місії допоможуть розширити можливості інших геліофізичних місій управління і забезпечать вчених новим підходом до розуміння Сонця.

Нагадаємо, РБК-Україна писало про те, що внаслідок сонячної бурі компанія SpaceX втратила 40 супутників.

Оценка материала:

5.00 / 2
Як NASA передбачає сонячні бурі і наскільки вони можуть бути руйнівні 5.00 5 2
Бізнес / Технології
21.02.2022 1011
Еще материалы раздела «Технології»