<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вимагає у Байдена пройти перевірку на наркотики перед дебатами  Новий закон про мобілізацію набув чинності: скільки є часу на похід до ТЦК  Чи продовжать після 18 травня роздавати повістки на вулицях: у Міноборони дали відповідь  США проведуть наступного тижня чергове засідання "Рамштайну"  Байден потрапив у пастку обіцянками допомоги та страхом ескалації війни в Україні – Foreign Policy  Україні потрібні західні системи ППО для знищення розвідувальних БПЛА росіян, - ISW  Єрмак зробив сенсаційну заяву щодо безпекової угоди зі СШАвсі новини дня
Бізнес
Економіка
22.02.2022 650

Україна проведе планове відключення від енергосистеми Росії

Укренерго не планує скасовувати перехід до роботи в ізольованому від Росії режимі.

Про це повідомляє джерело ZN.UA в Укренерго.

Згідно з планами, 23 лютого Україна та Молдова почнуть відключення своїх енергосистем від Єдиної енергосистеми Російської федерації.

Робота української енергосистеми в ізольованому режимі триватиме три доби, до 26 лютого. Потім протягом доби Україна має повернутись до паралельної роботи з Енергосистемою Росії. Раніше експерти висловлювали побоювання, що Москва може відмовитися від повторної синхронізації України після цього відключення, тобто, відмовити Україні у зворотній інтеграції енергосистем.

У разі відмови РФ відновити роботу України в її енергосистемі Україна продовжить працювати в ізольованому режимі (що вже відбувалося наприкінці 90-х) і поступово інтегруватися в європейську енергосистему.

Ризики роботи тривалої роботи нашої енергетики в ізольованому режимі – зниження стійкості енергосистеми через дефіцит маневрених потужностей. Проте Укренерго наголошує, що у будь-якому разі постачання населення ними гарантується.

Заплановане відключення та триденний ізольований режим роботи – це один із етапів переходу України на роботу в паралельному режимі з енергосистеми Євросоюзу, запланованому на 2022-2023 роки. Але для остаточного переходу Україні необхідно цього року провести ще один тест улітку.

Оценка материала:

5.00 / 1
Україна проведе планове відключення від енергосистеми Росії 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
22.02.2022 650
Еще материалы раздела «Економіка»