<
НОВИНИ ДНЯ: Статус бронювання від мобілізації: в Міноборони зробили "неможливе можливим" в застосунку "Резерв+"  Завершення війни в Україні в пріоритеті. У Трампа назвали цілі у разі перемоги на виборах  Місцями дощі та навіть грози: прогноз погоди в Україні на 27 червня  Чотири області накриють дощі: синоптики уточнили прогноз на четвер в Україні  Студентів відрахують за відмову від базової військової підготовки, - постанова уряду  Які вакансії в армії найбільш популярні та скільки людей на них відгукуються  В Україні 27 червня переважно без опадів, вдень до 30°всі новини дня
Бізнес
Економіка
24.03.2022 607

Судновласники побоюються перевозити російську нафту через санкції

Судновласники все більше побоюються перевозити вантажі з російською нафтою через вторгнення в Україну і вплив західних санкцій на Москву. Глава провідної приватної грецької судноплавної групи Angelicoussis Марія Анжелікуссі, заявила, що конфлікт "має великий вплив" на танкерний ринок.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

"Судновласники не наважуються відвантажувати російську нафту або нафтопродукти. Існує самосанкціонування", - заявила Анжелікуссі на глобальному саміті Ft Commodities.

За її словами, європейським нафтопереробним заводам доводиться привозити нафту здалеку.

Angelicoussis Group є однією з найбільших у світі приватних груп судновласників, і її флот включає нафтові танкери.

"Ми не будемо перевозити російські вантажі. У цьому також є величезна етична складова", - сказала Анжелікуссі.

Президент США Джо Байден ввів заборону на імпорт російської нафти та інших енергоносіїв після вторгнення Москви в Україну, і в Європі зростає невизначеність щодо потенційно більш жорстких обмежень.

Оценка материала:

5.00 / 1
Судновласники побоюються перевозити російську нафту через санкції 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
24.03.2022 607
Еще материалы раздела «Економіка»