НОВИНИ ДНЯ: "Цього не уникнути": міністр відповів, коли можуть запровадити ПДВ для ФОПів  Прогноз погоди на 5 грудня: похолодання та нічний мороз  Молдова приховує план реінтеграції Придністров’я: що це означає для регіону  Половина європейців вважають Трампа ворогом Європи  Холодний Місяць 5 грудня: гороскоп для всіх знаків зодіаку для останньої Суперповні у році  Зима на паузі? Що буде з погодою в Україні 5 грудня і де можливі пориви вітру  Починається біла смуга: 3 китайські знаки зодіаку, які будуть найщасливішими у грудні 2025 рокувсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
21.04.2022 8426

Легендарна паска за рецептом Дарії Цвєк: тримайте рецепт

Скоро в Україні святкуватимуть Великдень, одним з атрибутів якого будуть солодкі, смачні, ароматні паски. Рецептів - безліч, і ми пропонуємо вам найкращі. Сама берегиня української кухні Дарія Яківна Цвєк називала таку паску "Секретною", а в книжках вона називається "Баба Святкова".

Як приготувати смакоту - читайте нижче в матеріалі rbc.ua.

Інгредієнти на 10 пасок діаметром 11 см:

  • борошно - 1 кг
  • молоко - 2 склянки (400 мл)
  • жовтки - 10 шт.
  • дріжджі - 100 г
  • вершкове масло - 200 г
  • цукор - 250 г
  • ванільний цукор - 20 г
  • родзинки - 200 г
  • сіль - 1/2 ч. л.
  • цедра лимона (за бажанням) - 1/2 шт.

Покрокове приготування паски

Готуємо опару, або розчину (як говорить пані Дарія). До теплого молока додаємо живі дріжджі. Від загальної маси цукру додаємо 1 ст. л. і все ретельно перемішуємо.

Із загальної маси просіяного борошна додаємо 3 ст. л. Ретельно перемішуємо, накриваємо рушником і лишаємо в теплому місці на 15-20 хвилин.

Коли розчина активувалася, можна готувати далі. З'єднуємо жовтки з цукром, ванільним цукром, сіллю. Перемішуємо до однорідності. Додаємо розтоплене (не гаряче) вершкове масло. Перебиваємо до однорідності.

З'єднуємо нашу здобу з опарою, ретельно перемішуємо. В декілька етапів додаємо просіяне борошно.

Тісто має бути м'яке, борошно при вимішуванні більше не додаємо. Коли тісто частково вимішене, додаємо родзинки. Якщо тісто надто липне, можне змастити руки олією.

Оценка материала:

5.00 / 3
Легендарна паска за рецептом Дарії Цвєк: тримайте рецепт 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
21.04.2022 8426
Еще материалы раздела «Суспільство»