<
НОВИНИ ДНЯ: На вихідних дощі та зливи в Україні триватимуть  Скільки українців підтримують введення військ НАТО до України: результати опитування  Традиційні великодні страви: що їли у світле свято наші предки і чому це не лише паска та яйця  Українцям розповіли про погоду у вихідні. Чи можна їхати на природу?  В МВФ назвали суму бюджетної підтримки, яку потребує Україна цього року  Що означає знищення Ту-22М3 та чи поменшає атак на Україну: пояснення експерта  Синоптики розповіли про погоду на вихідні в Українівсі новини дня
Бізнес
Нерухомість
05.05.2022 972

Вище довоєнних чи нижче плінтуса? Що буде з цінами на квартири найближчим часом

Експерт розповів, до яких регіонів ціни на квартири впадуть, а де навпаки чекати зростання.

В Україні уряд відкрив можливість знову укладати угоди на ринку нерухомості, що безумовно може вплинути на вартість житла.

Експерти "Сьогодні" розповіли, чого чекати від цін на житло у перші тижні після того, як запрацює ринок нерухомості.

За словами президента Асоціації фахівців з нерухомості (рієлторів) України Юрія Піти, тенденції тут повторюватимуть ситуацію на ринку оренди.

Найбільший попит буде у західних та центральних областях країни, там вартість може зрости до 10% від довоєнного рівня.

"Річ у тому, що пропозиція там традиційно обмежена, а попит останнім часом зріс. Водночас у таких містах, як Київ, Одеса та Дніпро, ціни можуть знизитись на 30-40% від довоєнного рівня", – прогнозує Юрій Піта.

Що буде в Києві?

У столиці, на думку експерта, ціни на житло бюджетного сегмента просіли найменше , а от на квартири від 50 тисяч доларів можуть суттєво впасти.

Продаж житла в Ірпені та Бучі

Одразу після зняття заборони на продаж нерухомості люди кинулись продавати своє житло у постраждалих від російських окупантів Бучі та Ірпені.

У Ірпені ціни здебільшого не перевищують 60 тисяч доларів (приблизно 1 764 312 грн), однак є і варіанти за 100 тисяч доларів (2 940 520 грн).

За 43 тисячі доларів (1 264 423 грн) можна придбати двокімнатне житло на 60 м кв, однак воно не має ремонту.

В Бучі пропозицій значно менше, і ціни нижчі. Найдорожчий варіант станом на 3 травня – двокімнатна квартира на 60 м кв. з дизайнерським ремонтом, за неї просять 88,5 тисячі доларів (2 602 360 грн).

"Сьогодні" також писали, як ціни за оренду квартир стали приводом для спекуляцій, і розповідали, чи потрібно платити за прибудинкову територію під час війни.

Оценка материала:

5.00 / 2
Вище довоєнних чи нижче плінтуса? Що буде з цінами на квартири найближчим часом 5.00 5 2
Бізнес / Нерухомість
05.05.2022 972
Еще материалы раздела «Нерухомість»