Життя та Стиль
Суспільство
Рецепти рубаних котлет: смачно, соковито і просто
Рецепт рубаних котлет стане в нагоді всім, у кого немає м'ясорубки.
Рубаними називають котлети, приготовані без м'ясорубки. М'ясо для цієї страви дуже дрібно ріжуть ножем. Рубані котлети зазвичай готують з курячого філе з додаванням зелені і овочів, тому блюдо прекрасно підходить для дітей. Пише УНІАН.
Рубані котлети з курячого філе класичні
- Куряче філе - 350 г.
- Яйця - 1 шт.
- Сметана - 1 стол.л.
- Крохмаль - 1 стол.л.
- Цибуля - 1 шт.
- Олія - 30 г.
- Часник - 2 зубч.
- Зелень за смаком.
- Сіль, спеції за смаком.
Куряче філе промити і нарізати гострим ножем на дуже дрібні шматочки. Щоб м'ясо було легше нарізати, його можна трохи підморозити в морозилці. Так само дрібно нарізати цибулину і зелень. Змішати м'ясо, зелень, сметану, яйце, крохмаль, сіль і спеції. Перемішати всі інгредієнти.
Розігріти сковороду з олією. Сформувати з фаршу котлети і обсмажувати 2-3 хвилини з кожного боку на середньому вогні.
Рубані котлети зі свинини з майонезом
- Свинина - 500 г.
- Цибуля - 1 шт.
- Яйця - 1 шт.
- Майонез - 1 стол.л.
- Крохмаль - 2 стол.л.
- Рослинна олія - 30 г.
- Зелень, сіль, спеції за смаком.
М'ясо покласти в морозилку на 20 хвилин. Підморожене м'ясо дрібно нарізати ножем. Викласти в миску і додати до свинини яйце, дрібно нарізані зелень і цибулю, майонез, крохмаль. Перемішати фарш, посолити і поперчити, додати спеції за смаком. Розігріти сковороду з олією. Викласти фарш ложкою в сковороду і смажити з двох сторін по 5 хвилин.
Рубані котлети з овочами
- Куряче філе - 600 г.
- Помідор - 1 шт.
- Болгарський перець - 1 шт.
- Цибуля - 1 шт.
- Пучок зелені.
- Яйця - 2 шт.
- Борошно - 3 ст. л.
- Майонез - 1 ст. л.
- Сіль, спеції за смаком.
- Рослинна олія - 3 ст. л.
Куряче філе підморозити і дрібно нарізати. Болгарський перець і цибулю дуже дрібно порубати. З помідорів видалити м'якоть з насінням і дрібно нарізати. Змішати рубане м'ясо, овочі, яйця, майонез, нарізану зелень і борошно. Посолити і поперчити фарш. Розігріти олію на сковороді. Викласти котлети ложкою і обсмажувати з двох сторін по 5 хвилин. У фарш можна додати будь-які інші овочі.