<
НОВИНИ ДНЯ: Погодний апокаліпсис: Україну накрив потужний циклон, що це означає  Швидкісний режим на дорозі: поліція нагадала про штрафи та пояснила, як їх уникнути  Зеленський назвав наступні цілі диктатора Путіна після України  Спека чи дощі: метеорологиня про погоду на літо 2024  ЗМІ опублікували список російських генералів, які народилися в Україні і знищують свою землю  З липня ОПЕК+ збільшить видобуток нафти, - Bloomberg  Як допомога США Україні вплине на перебіг війни: прогноз генерала Маломужавсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
24.05.2022 7529

Пельмені ніколи не розваляться, якщо додати всього один компонент

"Правильні" пельмені не будуть розвалюватися при варінні, тісто буде м'якеньким та еластичним, якщо запам'ятати одне важливе правило.

Про це повідомляє Prostoway. Пише rbc.ua.

Існує багато рецептів домашніх пельменів. І у кожної господині свій секрет. Наприклад, пельмені на заварному тісті, будуть ніжними, але при варінні розпадатимуться. Якщо додати більше борошна, яєць, тісто буде надто тугим. Хтось для еластичності додає олію.

Однак експерти радять використовувати воду не кімнатної температури, а дуже холодну - навіть крижану.

На перший погляд здається, що за допомогою води навряд чи можна відрегулювати смак майбутнього страви. Але пояснення дуже просте - борошно з холодною водою взаємодіє інакше.

Як працює холодна вода

Якщо температура рідини низька, то для борошняної основи буде характерна еластичність і ніжність.

У вас не виникне проблем із розкочуванням тіста, воно буде пластичним, а пельмені не розваряться і збережуть ідеальну форму навіть у окропі.

Пам'ятайте про співвідношення інгредієнтів

Додайте на 200 мілілітрів крижаної води - дві склянки борошна та пару столових ложок олії, 1 яйце, трохи солі і трохи цукру для балансу смаку. І ідеальні пельмені вам гарантовані.

Оценка материала:

5.00 / 4
Пельмені ніколи не розваляться, якщо додати всього один компонент 5.00 5 4
Життя та Стиль / Суспільство
24.05.2022 7529
Еще материалы раздела «Суспільство»