НОВОСТИ ДНЯ: Підрив літаків на військовому аеродромі під Москвою: чому таких випадків в РФ побільшає  Марсіанський гелікоптер від NASA встановив рекордну для себе висоту  Мобілізація в Україні: хто може служити за місцем проживання, як змінити частину і що таке відношення  Рецепт салату з курячого філе і ананасів: ідеальне поєднання  Британська розвідка пояснила низький моральний дух та нездатність росіян наступати  Коли Тетяни, Ольги чи Володимира 2024 року: найбільш поширені дати іменин за новим календарем  Якою буде зима в Українівсе новости дня
Життя та Стиль
Суспільство
03.06.2022 13445

Як вибрати сало та перевірити його якість ще на ринку

Поради знайшли на каналі досвідченого свинаря. Звертати увагу потрібно не тільки на колір та запах, а й на товщину шкірки та щільність продукту.

Як і кисломолочний сир, якість сала можна перевірити вже на ринку. Зробити це можна дуже швидко. Пише food.segodnya.ua.

Звичайно, краще, якщо на ринку ви потрапите на господаря свині, а не на реалізатора. Тоді в нього можна спитати, чим годували тварину.

Експерти кажуть, що ніжне сало буде, коли додавати до раціону свині варену картоплю. Смачний м'ясний прошарок буває, якщо свиня, крім іншого, їла яблука.

Як вибрати сало та перевірити його якість

У хорошого сала рожевий відтінок. Дуже смачне сало від свині, а не від кабанчика. Сало можна понюхати, а потім трохи обпалити. Відчуєте запах сечовини – це був кабан.

У хорошого продукту запах ніжний, із солодкувато-молочними нотами.

Вибирайте сало зі спини або бічної частини туші. Його можна солити, тушкувати або смажити. Якщо купили сало зі щоки або шиї, зазвичай у такого продукту шкірка товща, його можна запекти або покоптити.

Візуальний огляд. Сало має бути ніжного білого кольору або з рожевим відтінком. Якщо побачили червонуватий відтінок, то свиню зарізали під час її "весільного" періоду.

Товщина хорошого сала – від трьох до шести сантиметрів.

Як вибрати м'яке сало

Звертайте увагу на шкірку. Вона має бути без щетини і добре вискоблена. Помітили на шкірці щетину? Тоді таке сало купувати не треба.

Це каже про те, що господар погано обробив продукт і міг так само недбало поставитися до зберігання та транспортування туші.

Колір шкіри принципового значення не має – він може бути як білим, так і жовтого відтінку.

Тепер варто запам'ятати: що тонша шкірка, то буде м'якшим і ніжнішим сало.

Хороше сало чи ні, можна перевірити, проткнувши його виделкою, ножем або сірником. Якщо сало та шкірка легко протикаються, але при цьому ви відчуваєте щільність – продукт можна купувати.

На дотик сало має бути жирним, але не липким, слизьким та вологим.

Візьміться за куточок сала. Під теплом пальців сало злегка розм'якшиться, тверде сало та сало з прожилками легко відчувається.

Проведіть нігтем по салу – якщо сала зшкрябалося зовсім небагато, отже, воно жорстке.

Оценка материала:

5.00 / 4
Як вибрати сало та перевірити його якість ще на ринку 5.00 5 4
Життя та Стиль / Суспільство
03.06.2022 13445
Еще материалы раздела «Суспільство»