НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  Українські облизні: старовинні смаколики, якими ласували наші бабусі та дідусі  Засоби для цього є. В Повітряних силах розповіли, як збивають "Циркони"  Кому потрібно хвилюватися в Кабміні: політолог — про кадрові перестановки найближчим часом  Військові аналітики про російську ракету "Циркон": бойову задачу не виконуєвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
04.06.2022 2861

Печемо піцу на тонкому тісті, краще ніж в піцерії: домашній рецепт

Справжня італійська піца має бути на тоненькому пузирчастому тісті, а начинки - мінімум. Інакше це вже не піца, а якийсь громіздкий пиріг з усього, що завалялося в холодильнику.

Рецептом поділилася українська кулінарна блогерка Лілія Цвіт. Пише rbc.ua.

Інгредієнти (на 2 шт. діаметром 26 см):

  • вода - 250 мл
  • дріжджі сухі - 1 ч. л. (3 г) або 9 г пресованих
  • сіль - 1 ч. л.
  • цукор - 1 ч. л.
  • олія - 1 ст. л.
  • борошно - 350 г
  • для начинки - кетчуп (соус), салямі, оливки, сир

Покрокове приготування

Наливаємо в миску ледь теплу воду, додаємо цукор, сіль і дріжджі. Перемішуємо, щоб розчинити дріжджі. Додаємо трохи олії.

Насипаємо просіяне борошно і замішуємо тісто ложкою чи дерев'яною лопаткою. Коли інгредієнти об'єднаються, залишаємо тісто стояти 10 хвилин.

Від цього клейковина набухне і буде легше його вимішувати. Тісто має бути липким і рідким. Вимішуємо лопаткою протягом 10 хвилин.

Викладаємо на змащену олією робочу поверхню і розтягуємо його у великий прямокутник. Складаємо конвертиком, закруглюємо тісто, перевертаємо, накриваємо мискою і лишаємо на півтори години.

Коли тісто підійде, розділяємо його на дві частини. Далі працюємо з ним змащеними олією руками, бо тісто рідке й липнутиме.

Перекладаємо один шматок тіста на пергамент та розтягуємо (розкочувати не можна) до форми круга руками. Перекладаємо корж, змащуємо його соусом, викладаємо начинку. Наприклад, тонкі шматочки ковбаси та оливки, посипаємо тертим сиром.

Випікати треба при температурі 220 градусів духовці 10-15 хвилин. Бажано, режим "низ - конвекція", але орієнтуйтесь на свою духовку.

Оценка материала:

5.00 / 3
Печемо піцу на тонкому тісті, краще ніж в піцерії: домашній рецепт 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
04.06.2022 2861
Еще материалы раздела «Суспільство»