<
НОВИНИ ДНЯ: Традиційні великодні страви: що їли у світле свято наші предки і чому це не лише паска та яйця  Українцям розповіли про погоду у вихідні. Чи можна їхати на природу?  В МВФ назвали суму бюджетної підтримки, яку потребує Україна цього року  Що означає знищення Ту-22М3 та чи поменшає атак на Україну: пояснення експерта  Синоптики розповіли про погоду на вихідні в Україні  Де дешевше жити: Держстат опублікував рейтинг українських регіонів  Освіта мрії. Як школярам з України вступити до Гарварду і що для цього потрібновсі новини дня
Політика
Європа
03.07.2022 656

Польща купить 32 багатоцільові військові гелікоптери за $2 мільярди

Польща купить для потреб армії 32 багатоцільові військові гелікоптери типу AW149 на загальну суму 8,2 млрд злотих (близько 1,9 млрд $). Перші гелікоптери потраплять до ЗС Польщі вже в наступному році.

Відповідну угоду про це у місті Свіднік Люблінського воєводства (південний схід РП), де розташований завод з виробництва гелікоптерів італійської компанії Leonardo, підписав міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак, передає кореспондент Укрінформу.

“Контракт на суму 8,25 млрд злотих. Він стосується 32-х гелікоптерів AW149 – двох ескадриль. Перші сучасні гелікоптери надійдуть на озброєння польської армії вже в наступному році”,- підкреслив Блащак.

Міністр назвав дуже позитивним той факт, що гелікоптери потраплять на озброєння сухопутних військ РП вже в наступному році з огляду на міжнародну ситуацію, зокрема напад росії на Україну.

Він зазначив, що ця техніка призначатиметься для підтримки з повітря, перевезення військовослужбовців, евакуаційних та пошукових операцій.

“Цей гелікоптер ми замовили в дуже озброєній версії”,- наголосив Блащак.

Як відомо, нещодавно у Польщі ухвалений закон «Про захист вітчизни», який, зокрема, передбачає збільшення чисельності збройних сил удвічі – до 300 тисяч, а видатків на обороноспроможність - до 3% від ВВП у 2023 році.

З 24 лютого росія веде широкомасштабну війну проти України.

Оценка материала:

5.00 / 1
Польща купить 32 багатоцільові військові гелікоптери за $2 мільярди 5.00 5 1
Політика / Європа
03.07.2022 656
Еще материалы раздела «Європа»