<
НОВИНИ ДНЯ: Де в Україні будуть сильні заморозки: прогноз погоди на 27 квітня  У США сподіваються, що надання Україні ATACMS переконає Німеччину надати Taurus  Шойгу стане "сакральною жертвою": у Зеленського спрогнозували долю міністра  Постачання зброї та боєприпасів з нового пакета допомоги Україні вже почалися, - Пентагон  Коли відступлять дощі і повернеться тепло: прогноз синоптикині  В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літавсі новини дня
Політика
Європа
15.10.2023 389

Вибори у Польщі: яка партія отримала найбільшу кількість голосів — результати екзитполу

На виборах до польського парламенту перемагає консервативна партія Ярослава Качинського “Право і Справедливість”.

На виборах до Сейму Польщі, які відбулися в неділю, 15 жовтня, найбільше голосів виборців отримала партія ПіС (“Право і Солідарність”), яка перебуває при владі від 2015 року. Пише ТСН. 

Про це стало відомо із результатів екзитполу Ipsos, оголошеного телеканалом TVN.

За інформацією соціологів, партія ПіС набрала 36,8 відсотків голосів виборців.

Головний суперник ПіС – центристська “Громадянська коаліція” (ГК), яку очолює експрем'єр та колишній голова Європейської ради Дональд Туск, набирає 31,6 відсотків.

Подолавши прохідний бар’єр, до парламенту Польщі потрапляють ще три партії: центристський блок “Третій шлях” (13%)Коаліція лівих партій (8,6%) та ультраправа “Конфедерація” (6,2%).

Екзитпол проводили приблизно 1850 соціологів студії Ipsos. Крім того, над опитуваннями працювали 50 осіб, серед яких координатори та аналітики.

Екзитполи набагато надійніші, ніж передвиборчі опитування. Однак вони мають похибку до 2%.

Остаточні результати виборів до парламенту Польщі можуть бути оголошені у вівторок, 17 жовтня, у першій половині дня.

Оценка материала:

5.00 / 2
Вибори у Польщі: яка партія отримала найбільшу кількість голосів — результати екзитполу 5.00 5 2
Політика / Європа
15.10.2023 389
Еще материалы раздела «Європа»