<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозкивсі новини дня
Життя та Стиль
Спорт
07.07.2022 950

Російського гімнаста, якого дискваліфікували за літеру "Z" на формі, не допустили до турніру в країні-агресорці

Відсторонений Міжнародною федерацією гімнастики (FIG) російський спортсмен Іван Куляк тепер не може змагатися навіть в РФ.

У травні 20-річний російський гімнаст був на рік дискваліфікований FIG за свій мерзенний вчинок на етапі Кубка світу в Досі. Пише ТСН. 

Куляк прийшов на церемонію нагородження з літерою "Z" на формі - символом вторгнення військ РФ до України.

Крім отриманого "бану", Іван також втратив бронзову медаль Кубка світу в Катарі та грошову винагороду в розмірі 500 швейцарських франків.

Більше того, відсторонення Куляка стосується як міжнародних, так і внутрішніх змагань під егідою FIG. Саме тому Івана не допустили до Кубка Росії. Тренерка російської збірної Валентина Родіоненко пояснила, що якби Куляка допустили до турніру, то дискваліфікувати могли всю федерацію країни-агресорки.

"7 травня Кругляк був дискваліфікований дисциплінарною комісією. Крім того, що йому було заборонено виступати на турнірах під егідою FIG, його також відсторонили і від внутрішньоросійських турнірів, оскільки наша федерація є членом FIG. Ризикувати тим, щоб дискваліфікували всю федерацію, ми не маємо права. Все, що можна було зробити в цій ситуації, ми зробили. Справа в тому, що наша федерація перебуває під санкціями, як і вся країна. Є такі речі, які треба вирішувати дипломатичним шляхом", - сказала Родіоненко в інтерв'ю пропагандистському каналу "Матч ТВ".

Оценка материала:

5.00 / 2
Російського гімнаста, якого дискваліфікували за літеру "Z" на формі, не допустили до турніру в країні-агресорці 5.00 5 2
Життя та Стиль / Спорт
07.07.2022 950
Еще материалы раздела «Спорт»