<
НОВИНИ ДНЯ: Україну розігріє до +26: прогноз погоди на 2 травня  Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на свято  Армія РФ готується до наступу: в ISW оцінили, які напрямки оберуть окупантивсі новини дня
Життя та Стиль
Спорт
12.07.2022 607

"Росіяни приходили вбивати, вирізати, забирати все": білоруська призерка ОІ "рознесла" наратив про "братські народи"

Відома білоруська плавчиня, багаторазова медалістка Олімпійських ігор Олександра Герасименя пояснила, чому українці та білоруси аж ніяк не братні народи з росіянами.

Титулована спортсменка наголосила, що росіяни завжди вважали себе вищими за інші нації, які проживали на території колишнього СРСР. Герасименя пояснила, чому не вважає росіян братнім народом. Пише ТСН. 

Про це призерка Олімпіади 2012 та 2016 років сказала в інтерв'ю YouTube-каналу "ЧестнОк".

"У мене немає якоїсь ненависті до росіян. Я просто починаю розрізняти, хто ми. Коли у нас забирають наше і нав'язують те, що нам належить, я починаю захищатися. Росіяни - це ті, хто зараз активно топлять за війну, намагаються знищити українську та білоруську нації. Ті, хто вважає, що їхня нація вища, ніж ми. Тут я буду активно проти.

Це було споконвіку, що росіяни приходили вбивати, вирізати, забирати все. Те саме відбувається і зараз в Україні. Це в крові. Це традиції та історія цього народу. Які ми брати? Білоруси своєю працею, культурою, успіхами піднімали на певний рівень", - сказала Герасименя.

Зазначимо, що 2022 року Герасименя виступила проти самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка. Спортсменка залишила батьківщину, де пізніше проти неї відкрили кримінальну справу. На момент початку повномасштабного російського вторгнення до України плавчиня перебувала в Києві, звідки виїхала до Варшави.

Оценка материала:

5.00 / 3
"Росіяни приходили вбивати, вирізати, забирати все": білоруська призерка ОІ "рознесла" наратив про "братські народи" 5.00 5 3
Життя та Стиль / Спорт
12.07.2022 607
Еще материалы раздела «Спорт»