<
НОВИНИ ДНЯ: Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Україна посилить дальні удари по Росії – командувач британської армії  Які дріжджі найкраще використовувати для випікання паски  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   Скільки заробляють українці у Польщі: нове дослідження  Один із регіонів Росії "задонатив" ЗСУ мільйони рублів: губернатор в істериці  На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грозивсі новини дня
Політика
Європа
19.07.2022 553

Українки від початку війни народили у Польщі майже 3 тисячі дітей: які проблеми виникають у породіль в сусідній країні

Після початку повномасштабного вторгнення Росії Польща одна з тих країн, яка прийняла у себе найбільше українців, які були змушені виїхати через терористичні дії РФ.

За майже п’ять місяців війни у Польщі в біженок з України народилося 2 884 дитини. Пише ТСН. 

Про це повідомили журналісти польського видання Niezalezna.PL.

Жінки, які народжували у Польщі, розповідають, що у сусідній країні інакше ставляться до вагітності. Якщо вона перебігає без ускладнень, то до лікаря навідуються нечасто. За словами мешканки Дніпра Ірини, яка народжувала у Вроцлаві, в місті є кілька державних пологових будинків, і породілля сама обирає, куди саме вона поїде.

Утім, може статися так, що в обраному пологовому на той момент не буде місць. Тому потрібно мати запасний варіант. Також українки мають бути готовими до труднощів мовного бар'єру.

Крім того, вагітним треба діставатися до клініки самостійно. Водночас за пологи у Польщі платити не потрібно, а у лікарнях породіллі від першого дня дозволяють їсти бобові та багато іншого.

Під час виписки з пологового у Польщі породілі дають два документи: для мами і окремо для дитини, що вони здорові, і виписують їх із лікарні. Свідоцтво про народження потрібно виготовляти окремо.

Нагадаємо, українцям спростили процедуру отримання Карти поляка.

Оценка материала:

5.00 / 2
Українки від початку війни народили у Польщі майже 3 тисячі дітей: які проблеми виникають у породіль в сусідній країні 5.00 5 2
Політика / Європа
19.07.2022 553
Еще материалы раздела «Європа»