<
НОВИНИ ДНЯ: Як зміниться чисельність населення в Україні після війни: демографка шокувала прогнозом  З якими хворобами не можуть мобілізувати під час війни: повний перелік  Боротьба за оборону: як Україна будує найпотужніші в історії захисні споруди від Росії  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  В Росії пригрозили ЄС "жорсткою відповіддю" на вилучення заморожених активів  "Нафтогаз" встановив ціну на газ для населення ще на рік: скільки потрібно платити  До України йде довгоочікуване потепління: коли температура підвищиться до +20°всі новини дня
Життя та Стиль
Столиця
20.07.2022 5795

У Києві перейменували театр Лесі Українки

Наразі юридично завершене перейменування київського театру Лесі Українки.

e956cd0eb85e8a6b1810892628c4233d_20.07.22

Тепер його назва Національний академічний драматичний театр імені Лесі Українки. Вилучити слова "російської драми" Мінкульт затвердив своїм наказом ще у червні. Пише ТСН. 

Про це повідомила пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики.

"Процес перейменування закладу розпочався ще наприкінці лютого. Це було рішення колективу, і воно є цілком зрозумілим. Вилучення з назви театру слова "російський" стосується не лише зміни назви закладу, адже зміниться сам зміст його діяльності та репертуарна політика", -  прокоментував міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Зазначається, що тепер вистави українських та зарубіжних авторів у театрі будуть українською мовою.

Наразі нова назва театру імені Лесі Українки внесена до актів уряду.

Як повідомлялося, у Харкові хочуть перейменувати театр. Харківський обласний російський драматичний театр імені Олександра Пушкіна змінить назву на Харківський академічний драматичний театр.

Оценка материала:

5.00 / 5
У Києві перейменували театр Лесі Українки 5.00 5 5
Життя та Стиль / Столиця
20.07.2022 5795
Еще материалы раздела «Столиця»