НОВИНИ ДНЯ: Буданов пояснив, чому спецслужби РФ допустили напад на “Крокус Сіті”  Чому ІД вибрала Росію за ціль і чи є можливість нових терактів у РФ – відповідь Невзорова  Тост з авокадо та яйцем: корисний рецепт  У Польщі готуються скасувати виплати за розміщення українців: коли це буде  Перед вихідними в Україні пройдуть дощі та грози: прогноз на 29 березня  Зеленський про фронт: ситуацію стабілізували, але назріває новий наступ Росії  Скільки можна зберігати борщ в холодильнику, щоб він лишався смачним та їстівнимвсі новини дня
27.07.2022 5027

Можливо, саме ресурсів із вашої сфери зараз не вистачає для перемоги, - Олександр Сосіс, Альянс Банк

Інститут ім. Голди Меїр та Альянс Банк із перших днів війни працюють у форматі волонтерського майданчика «Форум Добрих Справ». Благодійний хаб надав понад 60 тонн продуктів, медикаментів та побутової хімії на потреби населення, бійців тероборони та військових. Форум власним коштом забезпечив два розвідувальних підрозділи ЗСУ  усім необхідним: взуттям, бронежилетами, комплектами форми, спорядженням, тепловізорами і транспортом.  Також налагодили лінію психологічної допомоги "Стоп Паніка", у межах якої понад 20 волонтерів-психологів та психотерапевтів надають цілодобову допомогу в телефонному режимі.

Про це стало відомо на пресконференції: «Від продуктів до бронежилетів: як війна згуртувала громадянське суспільство та бізнес».  У події брали участь голова Наглядової ради Інституту розвитку громадянського суспільства імені Голди Меїр, власник АТ «Банк Альянс» Олександр Сосіс, директорка Інституту розвитку громадянського суспільства імені Голди Меїр Тетяна Грабан та голова ГО «Українська медична місія» Дмитро Вернигор. Повідомляє УНІАН.

«До війни спільно з Інститутом розвитку громадянського суспільства ім. Голди Меїр, співзасновником якого є  Альянс Банк, ми зробили 5 «Форумів Добрих Справ», спрямованих на розвиток громадянського суспільства. Планували на березень велику акцію в Харкові. Але з початком війни ми зрозуміли, що потрібно направляти свої зусилля на конкретну допомогу», - розповів власник Альянс Банку Олександр Сосіс.

3foto_27.07.22

За словами директорки Інституту Тетяни Грабан, волонтерський штаб «Форуму Добрих Справ» зосередився на  допомозі літнім людям, людям з обмеженими можливостями, багатодітним сім’ям, які постраждали від російської агресії, та жителям окупованих територій.

Власник Альянс Банку Олександр Сосіс, котрий був одним з ініціаторів створення «Форуму Добрих Справ» заявив, що  бізнес в умовах війни має займатися благодійністю та розвитком громадянських інститутів для спільної перемоги над ворогом:

«Є різні рівні допомоги: від збору коштів до співпраці з міжнародними організаціями. Завжди робіть те, у чому ви й ваш бізнес є найбільш компетентними. Можливо, саме ресурсів із вашої сфери зараз не вистачає для забезпечення українців. Це можуть бути як матеріальні ресурси, так й інформаційна, організаційна підтримка, що сьогодні не менш значуща».

За словами бізнесмена, «Банк Альянс» працює стабільно, хоча час від часу зазнає активних інформаційних атак зі сторони рф. Голова «Банку Альянс» підкреслив, що українці можуть довіряти вітчизняній батьківській системі, бо захист депозитів гарантовано державою.

До «Форуму Добрих Справ»  долучилася і громадська організація «Українська медична місія», яка надає ургентну допомогу цивільним та військовим, допомагає з реабілітацією.

«Ми надаємо кваліфіковану медичну допомогу, медикаменти, засоби гігієни з 2014 року. Ми працюємо в польових умовах, зосереджуємо свої зусилля на збереженні здоров’я українців. Мобільні бригади лікарів виїздять по всій лінії фронту, працюють під обстрілами. Через нашу організацію пройшли понад 100 тисяч пацієнтів. Насамперед ми приділяємо увагу жінкам та дітям», - зазначив голова ГО «Українська медична місія» Дмитро Вернигор.

Благодійники готують «Форум Добрих Справ» в українському Харкові. І мають надію, що відбудеться він найближчим часом.

На фото 1: Дмитро Вернигор - ГО «Українська медична місія», Олександр Сосіс - власник Альянс Банк, Тетяна Грабан - Інститут розвитку громадянського суспільства ім. Голди Меїр

Оценка материала:

5.00 / 3
Можливо, саме ресурсів із вашої сфери зараз не вистачає для перемоги, - Олександр Сосіс, Альянс Банк 5.00 5 3
Бізнес / Фінанси та банки
27.07.2022 5027
Еще материалы раздела «Фінанси та банки»