<
НОВИНИ ДНЯ: Оладки з капустою: рецепт від Євгена Клопотенка  Розкрита одна з таємниць виникнення життя на Землі – дослідження  Виробник Iris-T анонсував передачу Україні ще однієї ЗРК найближчими тижнями  Російські кораблі створюють загрозу в Балтійському морі — очільник МЗС Швеції  Рецепт ніжного "Наполеону" з вишнею  Церковний календар на травень 2024 року: дата Великодня та інших важливих релігійних свят  Дощі чи сонце? Синоптики розповіли, якої погоди чекати в Україні на Великденьвсі новини дня
Життя та Стиль
Столиця
03.08.2022 3810

"Це маразм": кияни гнівно зреагували на зупинку транспорту під час повітряних тривог

Відучора весь столичний наземний транспорт під час тривоги має зупинитись і випустити пасажирів, таке рішення задля безпеки ухвалила Рада оборони Києва.

5d386fcf91bd4180f62cf497b17f8062_03.08.22

Надвечір в столиці шалена злива, але лунає повітряна тривога і транспорт практично увесь зупиняється, а людей виганяють на вулицю, йдеться в ТСН.

Усе як треба - за рішенням Ради оборони Києва, відучора весь столичний наземний транспорт під час повітряної тривоги має зупинитися.

Водійки трамваїв на Подолі хоч і не раді, слухняно дотримуються нововведень. Кажуть, зупинилися в місці, що дозволене правилами дорожнього руху, а зі звуком сирени усіх пасажирів висадили, аби ті пішли в найближче укриття.

Втім, за тим же нововведенням, в укриття має попрямувати і водій, але ті залишаються в транспорті. «Є відповідні рекомендації ДСНС , потрібно відійти від автобуса, засісти за якесь укриття, в першу чергу - забезпечити свою власну безпеку», - каже перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Після відбою тривоги пасажири можуть доїхати тим же транспортом, водій має чекати їх упродовж 10 хвилин. Ті ж люди, які не встигнуть повернутися, можуть поїхати наступним транспортом. Сплачувати проїзд повторно не треба буде в обох випадках, про це вже попередили контролерів. Робота підземної частини метро залишається незмінною.

Більшість пасажирів нововведенням обурені. «Це маразм. От зараз сюди бомбане ракета і всіх нас тут покладе», - каже одна із пасажирок, яка попри прохання водія залишати транспорт відмовилась.

1 годину 25 хвилин. Тривала повітряна тривога. І щойно вона завершилася громадський транспорт поїхав, а разом з ним потрохи припиняється і дощ.

Оценка материала:

4.71 / 7
"Це маразм": кияни гнівно зреагували на зупинку транспорту під час повітряних тривог 4.71 5 7
Життя та Стиль / Столиця
03.08.2022 3810
Еще материалы раздела «Столиця»