<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Політика
Росія
10.08.2022 1214

"Путін побудував дуже цікаву систему кураторів, як у КДБ": ексдепутат РФ про найближче оточення президента

Доступ до Володимира Путіна мають чимало людей, які задіяні у "системі", створеній ним.

Окрім Юрія Ковальчука, який є старим діловим партнером президента РФ, і його довіреною особою, до Путіна мають доступ чимало людей, так звані "акціонери режиму". Пише ТСН. 

Про це в інтерв'ю журналісту Дмитру Гордону розповів колишній депутат Держдуми РФ, бізнесмен Ілля Пономарьов.

"До нього чимало людей може, у принципі, зайти. Тобто Путін зараз побудував дуже цікаву систему кураторів, як у КДБ. Тобто якщо раніше, наприклад, великий бізнес ходив безпосередньо, то зараз є політбюро. Я їх люблю називати акціонерами режиму, бо Путін будує систему, яку сам називає корпоративна держава. І якщо продовжувати цю аналогію країни-корпорації, це акціонери. Акціонерами є Ковальчук, Чемезов, Сєчин, Ротенберги... Ну, власне, цей кооператив "Озеро", - розповів він.

Доступ до Путіна мають також топменеджери. Вони можуть бути супервеликими топменеджерами. Деякі топменеджери в моменті впливовіші, ніж акціонери.

"Тобто, наприклад, Мішустін – це менеджер. Або Сурков був. Кирієнко. І навіть Шойгу – менеджер. Хоча це такий менеджер, який фактично зайняв ту нішу, яку в Путіна колись займав Сєчин. Сєчин же був денщиком у буквальному значенні слова – чоботи чистив. Ось зараз Путіну чоботи чистить Шойгу. Тобто це дуже близька позиція, досить інтимна. Тому з ним можна і в тайгу з'їздити, і Шойгу нікому не розповість про те, з ким він там (говорив -ред.) і про що", - каже Пономарьов.

Нагадаємо, перед нападом на Україну Путін багато спілкувався з Юрієм Ковальчуком. Колишній депутат Держдуми РФ Ілля Пономарьов розповів, що про нього відомо.

Оценка материала:

5.00 / 3
"Путін побудував дуже цікаву систему кураторів, як у КДБ": ексдепутат РФ про найближче оточення президента 5.00 5 3
Політика / Росія
10.08.2022 1214
Еще материалы раздела «Росія»