НОВИНИ ДНЯ: Статус PESEL UKR: які будуть нові правила отримання захисту у Польщі  Зміна тренду: споживчі настрої українців покращилися з початком весни  Чи знищать Кримський міст до середини липня: реакція ВМС на статтю The Sun  Як розтопити вершкове масло: кілька порад  Коли Чистий четвер 2024 року: історія, традиції, що можна і не можна робити  В Україну йде сильне похолодання з дощами та грозами: де і коли зіпсується погода  Дрони змінюють війну в Україні, як танки під час Першої світової, - WPвсі новини дня
Політика
Росія
14.08.2022 839

Росія готує свій ОПК до тривалої війни в Україні – ISW

Росія намагається перелаштувати оборонно-промисловий комплекс для ведення тривалої війни в Україні.

14e1ffd707dc65f41f581e2e820e3409_14.08.22

Експерти вважають, що Кремль намагається мобілізувати промисловість для підтримки тривалої війни в Україні

Про це повідомляє Інститут вивчення війни. Пише ТСН. 

Зокрема, Головне управління розвідки міноборони України поінформувало, що на початку серпня Москва ініціювала "промислову мобілізацію" оборонних підприємств та заборонила деяким співробітникам і всьому керівництву "Ростеху" брати відпустки.

Військово-промислова комісія РФ під головуванням російського диктатора Володимира Путіна готується до початку вересня змінити програму держоборонзамовлення та збільшити видатки на 600-700 млрд рублів (близько $10 млрд).

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу, ймовірно, 12 серпня відвідав завод "Уралвагонзавод", найбільшого виробника танків у Росії, зокрема, Т-72.  Зазначається, що в цього підприємства виникли фінансові проблеми через санкції та невиконання державних контрактних зобов’язань.

"Якщо це правда, візит Шойгу може свідчити про те, що Кремль намагається відновити або розширити роботу військово-промислового комплексу", - пояснили в ISW.

Раніше американські експерти в галузі оборони та безпеки заявляли, що Путін досі вірить у свою перемогу, сподівається на ослаблення західної підтримки України та вважає, що Росія добре впорається із санкціями. Експерти вважають, що наразі продовження війни є кращим варіантом для обох сторін.

Оценка материала:

5.00 / 2
Росія готує свій ОПК до тривалої війни в Україні – ISW 5.00 5 2
Політика / Росія
14.08.2022 839
Еще материалы раздела «Росія»