<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Прес-релізи
Інше
12.03.2008 20:03 15175

ФК «Арсенал» повертає Києву футбольне дитинство

Стартував соціальний проект ФК «Арсенал» (Київ) по обладнанню київських дворів футбольними майданчиками.

12 березня були встановлені перші десять воріт в одному з найбільш заселених районів столиці – Святошинському, у рамках соціального проекту «Арсенал» повертає Києву футбольне дитинство».

Цим проектом «Арсенал» (Київ) оголошує 2008 рік роком дворового футболу, який в порівнянні з професійним футболом є не менш непередбачуваний, динамічний і захоплюючий.

В церемонії відкриття першої пари воріт за адресою вул. Якуба Коласа, 29 взяли участь президент ФК «Арсенал» (Київ) Вадим Рабінович, футболісти Сергій Закарлюка, Дмитро Парфьонов, Євген Радченко, Артур Одинець та Юрій Ткачук. Відвідали старт соціального проекту і заступник міністра сім’ї, молоді та спорту Ростислав Карандєєв, заступник голови Київської міськдержадміністрації Віталій Журавський, начальник головного управління з фізкультури та спорту КМДА Петро Буркацький та представники управління освіти і науки та управління сім’ї та молоді КМДА.

На очах гостей були забиті перші голи київських дітей разом з гравцями ФК «Арсенал-Київ», які на відкритті майданчиків закликали дітвору приєднатися до найпопулярнішого в світі виду спорту.

Цього ж дня були встановлені 8 воріт ще на чотирьох майданчиках району – за адресами: вул. Симиренка 12-б, вул. Ушакова, 4, ул. Г.Юри, 1, Наумова, 23-а. Вибрати перші майданчики ФК «Арсенал» (Київ) допоміг голова Святошинської районної адміністрації м. Києва Володимир Мазепа. Переговори про підготовку майданчиків у інших районах проводяться з іншими райадміністраціями столиці.

Головна мета проекту – залучити до гри і здорового способу життя якнайбільшу кількість активних школярів від 7 до 15 років. А в перспективі – зробити Київ столицею дворового футболу в Україні.

«Усі знають, що найкращі гравці світу починали саме з дворового футболу – тут накипають перші спортивні пристрасті, проявляються справжні характери, починається конкуренція між дворами за кращу гру. Відомо, що сам Пеле колись починав «свою кар’єру» в звичайному дворі, граючи в футбол навіть не м’ячем, а панчохою, набитою соломою. Ми сподіваємось, для багатьох тисяч маленьких киян ця гра стане якщо не професією, то корисною і здоровою розвагою. Адже футбол – це і тактичний спорт, і спосіб живого спілкування», – зазначає президент ФК «Арсенал» (Київ) Вадим Рабінович.

Футбольний клуб «Арсенал» (Київ) протягом року планує встановити 840 міні-футбольних воріт у всіх районах столиці.

Ідея та організація соціального проекту належить компанії Raffinade communications.

Image

Image

Оценка материала:

4.56 / 9
ФК «Арсенал» повертає Києву футбольне дитинство 4.56 5 9
Прес-релізи / Інше
12.03.2008 20:03 15175
Еще материалы раздела «Інше»