<
НОВИНИ ДНЯ: "Стратегічно необґрунтований крок": дипломат Брайза про критику Білого дому щодо ударів по НПЗ в РФ  Розвідка США назвала, чого Путін боїться найбільше  Обмежено придатних вже немає: що чекає на військових та військовозобовʼязаних, які мають цей статус  Чисельність російських військ в Україні значно збільшилася: Павлюк назвав цифру  Курячі крильця в томатному маринаді: простий і смачний рецепт  Повернення біженців з-за кордону відкладається: оновлений прогноз до 2026 року  Нова військова допомога може послабити ворога і дати стратегічну ініціативу Україні, - Павлюквсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
23.08.2022 1250

У Севастополі виконали "Ой у лузі червона калина": відео переполошило окупантів

У тимчасово окупованому РФ українському Криму в Севастополі люди, які їхали в авто вулицями міста, співали знамениту пісню "Ой, у лузі червона калина". Паралельно з колонок магнітоли також звучав цей Гімн Січових Стрільців, що став зараз музичним символом нинішнього опору російським загарбникам.

99_n_650x410_23.08.22

Відповідне відео з салону легковика було розміщено в мережі. Пише rbc.ua.

Ролик в рунеті викликав масу обговорень і активні дискусії. Фанати "русского мира" та прихильники путінської агресії стали вимагати покарати севастопольців у Honda, які виконували українську патріотичну пісню.

Також в мережі повідомляють, що нібито до пошуку та упійманню пасажирів легковика підключили російські спецслужби.

"Орки стверджують, що вже повідомили ФСБ, щоб знайти сміливців. Гадаємо, запальна бавовна стане на перешкоді їхнім каральним планам", - зазначають на Telegram-каналі "Оперативний ЗСУ".

Пісня "Ой, у лузі червона калина" була написана в 1914 році Степаном Чарнецьким за мотивами останнього куплету козацької пісні XVII століття "Розлилися круті бережечки". Композиція стала маршем Січових Стрільців, а також широко виконувалася бійцями УПА. Нині вона відома в декількох варіантах.

Народна пісня зазвучала по-новому після виконання в центрі Києва біля Михайлівського собору лідером групи "Бумбокс" Андрієм Хливнюком, який взяв в руки зброю для захисту України від загарбників...

Після чого "Ой, у лузі червона калина" зазвучала в усіх куточках України, і в багатьох країнах світу.

До слова, нещодавно російські радіостанції дві години крутили Гімн України та "Ой, у лузі червона калина"., а також інші українські патріотичні пісні, які в РФ заборонені.

Нещодавно перед боєм-ревашнем з британським боксером Ентоні Джошуа чемпіон світу Олександр Усик теж порадував власним виконанням легендарного хіта, причому в образі козака на дуелі поглядів зі своїм суперником.

Оценка материала:

5.00 / 2
У Севастополі виконали "Ой у лузі червона калина": відео переполошило окупантів 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
23.08.2022 1250
Еще материалы раздела «Суспільство»