<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Бізнес
Технології
25.08.2022 826

Полярні сяйва та велика червона пляма: NASA показало вражаючі знімки Юпітера

Космічний телескоп NASA Джеймса Вебба зробив нові зображення планети Юпітер. На знімках зображені полярні сяйва, численні білі плями, а також "Велику червону пляму", що могла б поглинути Землю.

imgonline_com_ua_resize_gdavdnw3pfi_650x410_25.08.22

Про це пише РБК-Україна з посиланням на NASA.

Зазначається, що два зображення було отримано з камери ближнього інфрачервоного діапазону, яка здатна виявляти світло від ранніх зірок і галактик.

Додамо, що інфрачервоне світло невидиме для ока людини, проте світло було відображено у видимому спектрі, діапазоні довжин хвиль, який можна побачити.

На зображенні Юпітера, створеному з кількох зображень від Вебба, полярні сяйва простягаються на велику висоту як над північним, так і над південним полюсами планети.

"Велика червона пляма", відомий шторм такої величини, що міг би поглинути Землю, виглядає білим на цих знімках, як і інші хмари, тому що вони відбивають багато сонячного світла.

Повідомляється, що численні яскраві білі "плями" та "смуги", ймовірно, є верхівками хмар конденсованих конвективних штормів на великій висоті. А темні стрічки на північ від екваторіального регіону мають невелику хмарність.

Закручені горизонтальні смуги планети відтворені синіми, коричневими та кремовими кольорами. Електричні сині полярні сяйва світяться над північним і південним полюсами Юпітера. Від полярних сяйв виходить біле сяйво. Уздовж екватора планети кільця світяться слабким білим кольором.

Оценка материала:

5.00 / 2
Полярні сяйва та велика червона пляма: NASA показало вражаючі знімки Юпітера 5.00 5 2
Бізнес / Технології
25.08.2022 826
Еще материалы раздела «Технології»