<
НОВИНИ ДНЯ: Скільки заробляють українці у Польщі: нове дослідження  Один із регіонів Росії "задонатив" ЗСУ мільйони рублів: губернатор в істериці  На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  Виробник модного одягу Hugo Boss продасть бізнес у Росії  Заплатити чи гальмувати: який штраф загрожує водію за перевищення швидкості  Коли білоруський диктатор піде "на спокій": відповідь Лукашенка  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°всі новини дня
Бізнес
Технології
05.04.2023 603

NASA назвало імена астронавтів, які здійснять політ навколо Місяця у 2024 році

Американське космічне агентство NASA назвало імена чотирьох астронавтів, які здійснять політ навколо Місяця в межах місії Artemis II у 2014 році. Цього разу до складу екіпажа вперше входитиме жінка та темношкіра людина.

_nasa_2_650x410_05.04.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Sky News.

Як повідомляється, до команди входять американські астронавти Крістіна Кох, Віктор Гловер і Рейд Вайзман, а також канадський космонавт Джеремі Хансен.

NASA неодноразово заявляло, що братиме жінок і темношкірих людей до своїх місій Artemis. В Artemis II це будуть Віктор Гловер та Крістіна Кох.

Зазначимо, Artemis II - це третій запланований політ космічного корабля Оріон та перша його пілотована місія, що буде запускатися ракетою SLS. Передбачається, що Оріон із чотирма астронавтами на борту здійснить проліт над Місяцем та повернеться на Землю. Очікується, що це станеться у травні 2024 року.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло про те, що четверо астронавтів місії Crew-5 11 березня повернулися на Землю після п'ятимісячного перебування в космосі.

Також раніше ми писали, що американське космічне агентство NASA успішно закінчує будувати свою найпотужнішу в історії ракету, щоб знову відправити астронавтів на поверхню Місяця через понад 50 років після останньої висадки на нього.

Оценка материала:

5.00 / 2
NASA назвало імена астронавтів, які здійснять політ навколо Місяця у 2024 році 5.00 5 2
Бізнес / Технології
05.04.2023 603
Еще материалы раздела «Технології»