<
НОВИНИ ДНЯ: Запечений дерун з м'ясом та грибами: дуже смачна страва зі звичайних продуктів  Коли в Україні День матері 2024 року: історія та суть свята  Укргідрометцентр прогнозує зміну погоди в Україні: до чого готуватись  Шольц закликав країни з економікою, що розвивається, взяти участь у саміті миру щодо України  Салат "хвилинка" з тунцем: просто і дуже смачно  Сильні заморозки скують Україну: названо три області, де буде найхолодніше  Не тільки бойові. У Міноборони назвали вакансії в армії, на які найбільше потрібні людивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
09.09.2022 6799

Холодний вересень: в Укргідрометцентрі пояснили порушення погодної традиції

Українці останніми роками звикли до теплої погоди до середини вересня. Але цього року синоптична ситуація склалася інакше.

Про це в коментарі РБК-Україна сказала заступник начальника відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Наталія Голеня.

"В останні 10-15 років була "традиція", коли літня погода зберігалася до 15-20 вересня, а на початку місяця зберігалися зовсім літні температури 25-30, а іноді і 35 градусів. Але цього року вересень вирішив зустріти нас осінньою погодою", - сказала вона.

За її словами, так склалася синоптична ситуація, що в Україну надходить прохолодне повітря з північного заходу, з півночі Європи.

"І додатково, завдяки тому, що ми маємо поле підвищеного тиску, вночі відбувається вихолоджування і маємо на ґрунті і подекуди в повітрі заморозки", - зазначила Голеня.

Нагадаємо, у ніч 2 вересня на півночі України вже спостерігалися перші заморозки на ґрунті.

Оценка материала:

5.00 / 2
Холодний вересень: в Укргідрометцентрі пояснили порушення погодної традиції 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
09.09.2022 6799
Еще материалы раздела «Суспільство»