<
НОВИНИ ДНЯ: Чому європейці та американці не їдять гречку, хоча вона й дуже корисна: відповідь неймовірна  На Волині знайшли історичну пам’ятку часів Київської Русі  Всеобщая мобилизация в Украине: к чему готовиться всем военнообязанным в мае  В ЄС відповіли, в яких кордонах Україна увійде до обʼєднання  Яке м'ясо на шашлик обрати: дієтологи назвали найбезпечніший варіант  Трамп виношує “мирний план” для України: що про нього відомо — The Telergaph  В Украине в понедельник, 6 мая, ожидается облачная погода. Местами возможны кратковременные дождивсі новини дня
Бізнес
Технології
17.09.2022 836

Археолог стверджує, що нарешті знайшов мумію цариці Нефертіті

Вчений впевнений у своєму відкритті.

6e4e2f5b214a42a6f3d96d5f4f4f7ce0_17.09.22

Знаменитий єгиптолог Захі Хавасс заявив, що мумія, яку він наразі вивчає, швидше за все, є тілом цариці Нефертіті. Пише ТСН. 

Про це пише Newsweek.

Хавасс, який десятиліттями займається вивченням історії Єгипту та розкопками стародавніх гробниць, а раніше був державним міністром Єгипту у справах старожитностей, нині готує виставку під назвою "Дочки Нілу", присвячену жінкам-фараонам.

"Я просто впевнений, що за місяць чи два відкрию мумію Нефертіті", — сказав Хавасс.

"У нас уже є ДНК мумій XVIII династії, від Ехнатона до Аменхотепа II або III, а також дві безіменні мумії, помічені KV21a і b. У жовтні ми зможемо оголосити про виявлення мумії Анхесенамун — дружини Тутанхамона, і її матері Нефертіті. Також у гробниці KV35 перебуває мумія 10-річного хлопчика. Якщо ця дитина є братом Тутанхамона та сином Ехнатона, проблема, поставлена Нефертіті, буде вирішена", — підкреслив Хавасс.

Нефертіті жила приблизно між 1370 та 1330 роками до н.е. Вона була головною дружиною фараона Ехнатона.

Оценка материала:

5.00 / 3
Археолог стверджує, що нарешті знайшов мумію цариці Нефертіті 5.00 5 3
Бізнес / Технології
17.09.2022 836
Еще материалы раздела «Технології»