НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Політика
Європа
20.09.2022 7249

Поляки розповіли, як ставляться до тривалого перебування українців у їхній країні

Поляки позитивно ставляться до тривалого перебування громадян України в Польщі.

3a2c4649dd0f6ee58c9f9186e2f5e175_20.09.22

Більшість поляків вважають, що для Польщі було б добре, якби українці, які живуть у ній, залишилися там на багато років. Пише ТСН. 

Про це свідчать результати опитування, проведенjuj міжнародною дослідницькою компанією Ipsos.

Те, що тривале перебування українців у Польщі матиме позитивні наслідки для країни, вважає 65% опитаних поляків, 27% відповіли про негативні наслідки.

Зазначається, що до негативного ставлення схильні менш освічені люди. Припускають, що причина може бути у схильності до забобонів, але не виключено, що й через переживання втратити роботу. Натомість чоловіки частіше за жінок висловлювали позитивне ставлення до тривалого перебування громадян України в Польщі.

"Ми побоювалися і продовжуємо побоюватися негативних тенденцій щодо біженців, особливо через економічну ситуацію, яка лише погіршується... Проте, всупереч нашим побоюванням, ентузіазм серед поляків та польок до українців зберігається", - кажуть в українському домі у Варшаві.

Найбільше невдоволення щодо присутності українців у Польщі виявляли фермери (43%), на другому місці –  робітники (40%). Директори – лише 18%, а власники фірм – 17%.

Оценка материала:

5.00 / 6
Поляки розповіли, як ставляться до тривалого перебування українців у їхній країні 5.00 5 6
Політика / Європа
20.09.2022 7249
Еще материалы раздела «Європа»