<
НОВИНИ ДНЯ: Байден і Трамп погодилися на два раунди дебатів: коли вони відбудуться  Як приготувати смачні голубці: чим замінити рис у фарші  Потеплішає до +21: Гідрометцентр розповів, на яку погоду очікувати мешканцям Київщини  В Україні знову теплішає: якою буде погода 17 травня  Чи реально мобілізуватися на цивільну посаду в армії: в Міноборони відповіли  Погода в Україні зміниться: синоптик розказала, до чого готуватись  До України повертається потепління: чи скрізь погода потішить 17 травнявсі новини дня
Прес-релізи
Товари та послуги
19.09.2022 264

Секрети виробництва сухого корму для котів

Виробництво сухих котячих кормів – це процес, побудований з багатьох стадій. У ході виготовлення, всупереч різним думкам покупців, проводиться постійний контроль та регулювання. А основною сировиною котячих кормів виступає м'ясне борошно, м'язово-кісткове борошно та зерно. Але в кормах вищих класів це можуть і «люксові» інгредієнти. Щоб зрозуміти з чого зроблений корм для котів, варто трохи розібратися у процесі його виробництва.

З чого роблять сухі корми

Виготовлення сухого корму – складний багатоступінчастий процес, під час якого відбувається постійне перемішування та подрібнення інгредієнтів. Також задіяна екструзія та покриття готових гранул суспензіями. Залишок процесу – сушіння та упаковка.

Зазвичай склад хорошого корму – це оптимальний набір речовин, вітамінів та мінералів. Саме при дотриманні збалансованості вдається за допомогою корму забезпечити кішку всіма необхідними поживними речовинами.

Сухий корм для котів ціна якого варіюється від якості компонентів, складається із зерна та м'ясного борошна. Свіже м'ясо використовують лише дорогі та сумлінні бренди. Але саме від вибору сировини та опрацьованої рецептури залежить те, чи буде повноцінним котячий раціон.

До основної сировини завжди додають вітамінно-мінеральні комплекси, амінокислоти, білкові екстракти, жири – тваринні та рослинні.

Як роблять сухі корми

Перший етап на виробництві – це змішування сухих інгредієнтів та подрібнення. Це в рази збільшує засвоюваність компонентів та й саме виробництво значно полегшується. Вирішальне значення має правильна підготовка суміші, завдяки якій всі поживні речовини розподіляються рівномірно.

Після змішування продукт обов'язково проходить термообробку, причому найчастіше в 2 етапи. Перший етап – це кондиціювання у спеціальній мішалці, а другий проходить в екструдері. Це такий циліндричний пристрій з гвинтом усередині, який видавлює продукт для його подальшого нарізування та фасування. До речі, в екструдері також проводиться термічна обробка, яка вбиває всі шкідливі бактерії, що залишилися в складі.

При цьому втрачається деяка частина вітамінів, тому гранули можуть додатково оббризкати сумішшю з вітамінними добавками. Зверху виробники роблять «глазур», покриваючи гранули суспензією з жирів, яка завершує формування смаку готового корму.

Важливо! Рецепти суспензій зазвичай запатентовані, а рецептура зберігається у найсуворішій таємниці.

Після покриття гранул, корм охолоджують і пакують у герметичні пакети або банки.

Що і в якій кількості має входити в корм

Перерахуємо основні інгредієнти і їх норми, на які варто звернути увагу при виборі корму для кота:

1. М'ясо. Цей компонент повинен бути прописаний у складі першим і займати 3-5 позицій. Якщо позиція лише одна, то вона має йти першою. І має бути написано саме «м'ясо», а не «м'ясні продукти» тощо. У хорошому кормі ви побачите відсоток вмісту м'яса та його вид – курку, телятину, рибу тощо. Норма – від 30% і від. Якщо написано, що м'ясна основа – це субпродукти, то мають бути перелічені конкретні види: серця, нирки, печінка тощо.

2. Злаки, овочі та фрукти. Вони повинні бути в кормі в об’ємі від 20 до 30%, але не більше 50%. Чим більше вуглеводів, тим менше білка отримає кішка або тим більше корму їй доведеться з'їсти, щоб задовольнити потребу у білковій їжі. До «хороших» злаків відносять бурий або коричневий рис, насіння льону, ячмінь або овес. А найдешевші злаки – кукурудза та пшениця.

3. Жири. Зазвичай це тваринні жири, але можуть використовуватися і рослинні – лляна або соняшникова олія.

Знання про те, як виготовляють котячий корм і з чого він повинен складатися, допоможуть вам зробити правильний вибір та забезпечити повноцінним раціоном свого улюбленця.

Оценка материала:

5.00 / 2
Секрети виробництва сухого корму для котів 5.00 5 2
Прес-релізи / Товари та послуги
19.09.2022 264
Еще материалы раздела «Товари та послуги»
  • У чому секрет популярності холодильників Samsung Ноу Фрост У чому секрет популярності холодильників Samsung Ноу Фрост

    Холодильник, в камерах которого не образуется иней — практичный, удобный в эксплуатации прибор. Реализованная в технике Samsung система No Frost позволяет обходиться без регулярного размораживания.

  • Сверлильно-присадочные ЧПУ-станки: новая эра в деревообработке Сверлильно-присадочные ЧПУ-станки: новая эра в деревообработке

    Сверлильно-присадочные ЧПУ-станки революционизируют деревообрабатывающую отрасль. Узнайте об их преимуществах, технических характеристиках и влиянии на производство. Советы по выбору и использованию.

  • Як обрати біотуалет для інваліда Як обрати біотуалет для інваліда

    Після повної чи часткової втрати активності та можливості переміщатися самостійно, людина не може обслуговувати себе самостійно і тим більше ходити до туалету. Для вирішення такого завдання виробники пропонують стільці-туалети, крісла та біотуалет для інвалідів для дому.

  • 5 переваг Special Edition від Apple 5 переваг Special Edition від Apple

    Буквосполучення SE вже встигло стати називним. Apple позначає ним бюджетні гаджети, орієнтовані на користувачів з помірними вимогами до апаратного забезпечення. Наразі такий неймінг використовується не лише для смартфонів. «Спеціальне видання» також входить до складу сімейства розумних годинників Apple Watch.

  • Незабываемый романтический вечер для двоих: советы от экспертов Незабываемый романтический вечер для двоих: советы от экспертов

    Романтический вечер - прекрасная возможность укрепить отношения и насладиться обществом друг друга. Если вы хотите устроить незабываемый романтический вечер на двоих, но не знаете, с чего начать, воспользуйтесь советами профессионалов из агентства по организации романтических событий.