<
НОВИНИ ДНЯ: Виробник Iris-T анонсував передачу Україні ще однієї ЗРК найближчими тижнями  Російські кораблі створюють загрозу в Балтійському морі — очільник МЗС Швеції  Рецепт ніжного "Наполеону" з вишнею  Церковний календар на травень 2024 року: дата Великодня та інших важливих релігійних свят  Дощі чи сонце? Синоптики розповіли, якої погоди чекати в Україні на Великдень  США хочуть дати фінансову допомогу Україні в кредит, але його можуть списати  Приготування домашньої ковбаси зі свинини до Великодня: смакота на святковий стілвсі новини дня
Політика
Росія
20.09.2022 1129

Які є групи в оточенні Путіна і хто за що виступає: пояснення експерта

Денисенко зазначає, що радикальні Кадиров, Пригожин, Соловйов поки не входять у близьке коло Путіна.

1d1cca4d7612ed9f431014b6bd32f222_20.09.22

Радник міністра внутрішніх справ і виконавчий директор Інституту майбутнього Вадим Денисенко пояснив, чи існує загроза, що після поразок в Україні в оточенні Путіна посилиться так звана група "яструбів", які виступають за мобілізацію.

Про це він розповів в інтерв’ю ТСН.ua.

За словами Денисенка, протягом останнього року наближче коло Путіна звузилося до двох груп впливу:

  • Патрушев;
  • Брати Ковальчуки, з якими дуже близький на сьогоднішній момент – заступник голови АП Сергій Кірієнко.

"Це все коло, яке найближче. Всі інші – це люди з дальніх кіл, яких викинули з близького кола. Наприклад, Шойгу, який вважається людиною, що не справилася зі своїми завданнями", – каже експерт.

Денисенко зазначає, що радикальні Кадиров, Пригожин, Соловйов поки не входять у це близьке коло. Зокрема, Кадиров поки що зовсім не є людиною федерального масштабу.

"Поки що Путін чекає і не приймає рішення. Путін став жертвою не власної пропаганди, а власного боягуства і боязні ухвалювати будь-які нові рішення. Бо будь-яке нове рішення передбачатиме, що певні групи впливу, з якими йому було комфортно, повинні відійти у сторону, а їхнє місце мають зайняти інші люди. Ці групи впливу можна розділити на дві частини: яструби і ті, хто хочуть примирення. Ультранаціоналісти уже оформлюються як певна політична група", – підсумовує Вадим Денисенко.

Оценка материала:

5.00 / 2
Які є групи в оточенні Путіна і хто за що виступає: пояснення експерта 5.00 5 2
Політика / Росія
20.09.2022 1129
Еще материалы раздела «Росія»