НОВИНИ ДНЯ: Які свята у квітні 2024 року: як працюватимуть і відпочиватимуть українці  На тлі потепління. Синоптики попередили, де до кінця робочого тижня пройдуть дощі  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Смачні батуринські коржики за 110-літнім рецептом: такими ласували гетьмани  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Франція найближчим часом зможе передати Україні майже 80 установок Caesar  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхивсі новини дня
Політика
Україна
21.09.2022 873

Для 95% громадян важливо, щоб Україна стала повноцінною демократією

Абсолютна більшість українців – 95% – вказують, що їм важливо, аби Україна стала повноцінно функціонуючою демократією.

630_360_1516025406-3714_21.09.22

Як передає Укрінформ, про це йдеться в опитуванні Київського міжнародного інституту соціології.

"Перед лицем безпрецедентної російської військової агресії українці як ніколи об’єднані у своєму прагненні до демократії. 95% респондентів - історичний рекорд, - вказують, що їм дуже важливо або важливо, щоб Україна стала повноцінно функціонуючою демократією, і цю думку поділяють в усіх регіонах", - ідеться в опитуванні.

До того ж, респонденти назвали свободу слова, справедливе правосуддя для всіх і вільні та чесні вибори трьома найважливішими характеристиками повноцінно функціонуючої демократії.

Рівень оптимізму залишається високим: 86% оптимістично налаштовані щодо майбутнього. Причини для їхнього оптимізму надихають, і серед них – перемога України, її народ та його сила.

У КМІС зазначають, що підтримка європейських/західних цінностей і демократії не є риторичною чи просто зручною для гарантії західної підтримки Україні. Вона є реальною і значущою.

"72% українців хочуть бачити кращий баланс чоловіків і жінок в політичному житті. Опитування показує історичне зрушення у кількості громадян, які підтримують рівні права для гомосексуальних людей", - зазначили у КМІС.

Повністю зі звітом можна ознайомитись за посиланням.

Дослідження було розроблене та проведене Національним демократичним інститутом в Україні. Польові роботи виконані Київським міжнародним інститутом соціології з 2 по 9 серпня 2022 року за допомогою методу комп'ютерної системи телефонних опитувань (CATI) із 2510 завершеними інтерв’ю. Середня похибка для національної вибірки не перевищує +/- 2.2%.

Як повідомляв Укрінформ, українці найбільше довіряють Збройним силам України, Державній службі з надзвичайних ситуацій, Державній прикордонній службі, добровольчим військовим формуванням і Президенту.

Оценка материала:

5.00 / 2
Для 95% громадян важливо, щоб Україна стала повноцінною демократією 5.00 5 2
Політика / Україна
21.09.2022 873
Еще материалы раздела «Україна»