<
НОВИНИ ДНЯ: Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  В Росії пригрозили ЄС "жорсткою відповіддю" на вилучення заморожених активів  "Нафтогаз" встановив ціну на газ для населення ще на рік: скільки потрібно платити  До України йде довгоочікуване потепління: коли температура підвищиться до +20°  ЗСУ після отримання допомоги від США можуть почати наступальні дії - військовий експерт  Залужний залишає Україну: все про нову посаду ексголовкома ЗСУ  Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять: роз'яснення МЗСвсі новини дня
Прес-релізи
Інше
21.09.2022 432

П'ємо горілку без похмілля: 6 дієвих порад

Свята з рідними, вечірки з близькими та звичайні посиденьки з друзями зазвичай не обходяться без міцних напоїв. Якщо зустріч справді весела, ранок нерідко зустрічає небажаними наслідками. Розповідаємо про основні рекомендації з вживання горілки, які допоможуть запобігти появі похмілля та насолодитись дегустацією без надто швидкого сп'яніння.

Як подавати

Знавці рекомендують подавати напій у графині: горілка не належить до алкоголю, тару якого за етикетом демонструють гостям. Перед подачею на стіл графин можна охолодити. Горілку дегустують зі звичайних чарок або з мініверсій келихів типу туліп, що мають невелику ніжку. Місткість таких чарок зазвичай становить 50 мл. Цей об'єм вважається стандартною порцією напою.

Оптимальна температура

Цей тип алкоголю подається охолодженим, але не занадто: крижана горілка набуває в'язкості й втрачає спиртовий присмак, однак разом з тим губиться і весь смак загалом. Оптимальною температурою подачі напою вважаються 5°C влітку та 10–12°C взимку.

Чим закушувати

Починати застілля рекомендують з солінь: помідорів, огірків, капусти, грибів. Найкраще — без оцту у складі маринаду. До основного меню мають входити ситні продукти:

- смажене або закопчене м'ясо;
- холодець;
- оселедець з картоплею;
- чорний хліб з салом та часником;
- бутерброди з ікрою.

Смак горілки вдало підкреслюють гострі, копчені, кислі та солоні страви. Тим, хто має проблеми зі шлунково-кишковим трактом, слід бути обачними: таке поєднання навантажує шлунок, підшлункову залозу та жовчний міхур.

Як пити

Вислів про невелику перерву між першою та другою чаркою має сенс: початок застілля допускає всього 2–3 хвилини перерви між першими тостами (за умови якісної закуски). Надалі між чарками слід робити перерву не менше 15–20 хвилин. Не буде зайвим активний рух: це допоможе підтримувати більш-менш тверезий стан довше, продовжуючи час власне відпочинку. Перед куштуванням горілки роблять видих, ковтають напій на наступному вдиху, після чого знову видихають (для позбавлення надлишків парів спирту).

pexels-photo-4271808

З чим змішувати

Горілку не можна змішувати з жодним іншим алкогольним напоєм. Недотримання цього правила гарантує швидке і сильне сп'яніння в день відпочинку і міцне похмілля наступного ранку. Горілку також не рекомендують запивати, але якщо для вас такий спосіб розпиття є звичним, віддавайте перевагу негазованим напоям: морсам, сокам, компотам. Для зниження міцності горілку можна додавати у коктейлі або розбавляти іншими рідинами без газу.

Початок і кінець

Починати вживання горілки можна разом з початком застілля. Також можна випити першу чарку за кілька годин (у народі таке називають «запуском печінки»). Зупинятися ж треба тоді, коли про це повідомить власний організм. Прислухайтесь до себе, споживайте помірно та купуйте горілку лише у перевірених місцях, і її розпиття принесе тільки позитивні враження.

Оценка материала:

5.00 / 2
П'ємо горілку без похмілля: 6 дієвих порад 5.00 5 2
Прес-релізи / Інше
21.09.2022 432
Еще материалы раздела «Інше»