НОВОСТИ ДНЯ: В Україні почали серійно виробляти 152-міліметрові снаряди: на них вже пишуть послання окупантам  Вчені відродили стародавні "віруси-зомбі", що століттям були заморожені під кригою озер Сибіру  Бюджетні страви на Новий рік 2023: просте меню на святковий стіл  Почали заробляти. Рекордна кількість українців хочуть залишитися в Британії  Аномальні температури: чи буде зима холодною  "Білорусь може кинутися не на Україну, а в інший бік": експерт про загрозу теракту на АЕС  Новорічні десерти: три прості рецептивсе новости дня
Прес-релізи
Інше
21.09.2022 203

П'ємо горілку без похмілля: 6 дієвих порад

Свята з рідними, вечірки з близькими та звичайні посиденьки з друзями зазвичай не обходяться без міцних напоїв. Якщо зустріч справді весела, ранок нерідко зустрічає небажаними наслідками. Розповідаємо про основні рекомендації з вживання горілки, які допоможуть запобігти появі похмілля та насолодитись дегустацією без надто швидкого сп'яніння.

Як подавати

Знавці рекомендують подавати напій у графині: горілка не належить до алкоголю, тару якого за етикетом демонструють гостям. Перед подачею на стіл графин можна охолодити. Горілку дегустують зі звичайних чарок або з мініверсій келихів типу туліп, що мають невелику ніжку. Місткість таких чарок зазвичай становить 50 мл. Цей об'єм вважається стандартною порцією напою.

Оптимальна температура

Цей тип алкоголю подається охолодженим, але не занадто: крижана горілка набуває в'язкості й втрачає спиртовий присмак, однак разом з тим губиться і весь смак загалом. Оптимальною температурою подачі напою вважаються 5°C влітку та 10–12°C взимку.

Чим закушувати

Починати застілля рекомендують з солінь: помідорів, огірків, капусти, грибів. Найкраще — без оцту у складі маринаду. До основного меню мають входити ситні продукти:

- смажене або закопчене м'ясо;
- холодець;
- оселедець з картоплею;
- чорний хліб з салом та часником;
- бутерброди з ікрою.

Смак горілки вдало підкреслюють гострі, копчені, кислі та солоні страви. Тим, хто має проблеми зі шлунково-кишковим трактом, слід бути обачними: таке поєднання навантажує шлунок, підшлункову залозу та жовчний міхур.

Як пити

Вислів про невелику перерву між першою та другою чаркою має сенс: початок застілля допускає всього 2–3 хвилини перерви між першими тостами (за умови якісної закуски). Надалі між чарками слід робити перерву не менше 15–20 хвилин. Не буде зайвим активний рух: це допоможе підтримувати більш-менш тверезий стан довше, продовжуючи час власне відпочинку. Перед куштуванням горілки роблять видих, ковтають напій на наступному вдиху, після чого знову видихають (для позбавлення надлишків парів спирту).

pexels-photo-4271808

З чим змішувати

Горілку не можна змішувати з жодним іншим алкогольним напоєм. Недотримання цього правила гарантує швидке і сильне сп'яніння в день відпочинку і міцне похмілля наступного ранку. Горілку також не рекомендують запивати, але якщо для вас такий спосіб розпиття є звичним, віддавайте перевагу негазованим напоям: морсам, сокам, компотам. Для зниження міцності горілку можна додавати у коктейлі або розбавляти іншими рідинами без газу.

Початок і кінець

Починати вживання горілки можна разом з початком застілля. Також можна випити першу чарку за кілька годин (у народі таке називають «запуском печінки»). Зупинятися ж треба тоді, коли про це повідомить власний організм. Прислухайтесь до себе, споживайте помірно та купуйте горілку лише у перевірених місцях, і її розпиття принесе тільки позитивні враження.

Оценка материала:

5.00 / 2
П'ємо горілку без похмілля: 6 дієвих порад 5.00 5 2
Прес-релізи / Інше
21.09.2022 203
Еще материалы раздела «Інше»
  • Інтим-шоп TALLA - насолода з перших хвилин Інтим-шоп TALLA - насолода з перших хвилин

    Як стало відомо з останніх досліджень, жінки можуть отримувати кілька оргазмів поспіль. Для цього потрібні спеціальні техніки, які можуть бути реалізовані навіть за допомогою секс-іграшок.

    Інше 22.11.2022 122
  • ТОП-10 найбільш затребуваних професій у 2023 році ТОП-10 найбільш затребуваних професій у 2023 році

    Ринок праці в Україні переживає не найкращі часи: вимушена релокація підприємств, скорочення штату і рівня заробітної плати, зменшення кількості вакансій. Міністерство економіки України вже працює над тим, щоб у 2023 році покращити цю ситуацію шляхом компенсацій роботодавцям за працевлаштування певних категорій осіб. Натомість деякі професії будуть актуальнішими за інші. Ми підготували список найзатребуваніших професій 2023 року, а також декілька порад  про те, як отримати роботу.  

    Інше 09.11.2022 146
  • Всеукраїнський форум «Українська — мова перемоги» до дня Української писемності та мови Всеукраїнський форум «Українська — мова перемоги» до дня Української писемності та мови

    Дата проведення: 9 листопада 2022 року, 13.00 – 16.00 (час попередній і може бути  уточнений)

    Інше 07.11.2022 146
  • Экотекстиль: стоит ли покупать изделия из конопли? Экотекстиль: стоит ли покупать изделия из конопли?

    Удивительно, но ткань из конопли начали производить еще в V веке н. э., из нее ткали не только предметы одежды, но и паруса, изготовляли веревки и корабельные снасти.

    Інше 04.11.2022 168
  • Как правильно выбрать тепловизионный прицел Как правильно выбрать тепловизионный прицел

    Огромное преимущество тепловизионного прицела в том, что такое устройство может комбинироваться с любым оружием. Он дает возможность прицеливаться к цели в условиях плохой видимости - когда идет сильный дождь, снегопад или наблюдается туман. Благодаря работе встроенного механизма прицела, вы сможете не только увидеть цель на расстоянии до 2 км, а также понять ее габариты. Тепловизионный прицел Pulsar Axion 2 xq35 передает изображение объекта в виде цветовой диаграммы, которая отображает температуру и размер цели.

    Інше 21.09.2022 159