НОВИНИ ДНЯ: Комітет розвідки США після секретної наради закликав негайно забезпечити допомогу Україні  Скільки Україні треба мобілізувати людей: американський генерал назвав цифру та умову  У Путіна зробили нову заяву про "олімпійське перемир'я", яке просуває Макрон  Дешевше купити Patriot, ніж відновлювати зруйновану Росією ТЕС — Боррель  Сі Цзіньпін – за мирну конференцію для врегулювання війни в Україні, але назвав умову  В Україні 17 квітня хмарно і дощитиме, вдень до +26°  В Україні значно похолодає: коли будуть сильні дощі та де чекати на "мінус"всі новини дня
Політика
Європа
24.09.2022 1748

У Гданську обговорять створення «старих-нових» країн на території сучасної росії

Третій Форум вільних народів росії (Free Nations of Russia Forum), який упродовж 23-25 вересня відбуватиметься у Гданську, обговорить звільнення корінних народів росії від російського поневолення.

630_360_1531479546-2724_23.09.22

Як зазначають організатори, під час форуму увага акцентуватиметься на створенні незалежних національних держав на території нинішніх північно-західних регіонів росії, передає Укрінформ.

“У центрі уваги III Форуму вільних народів росії (організатори вже оголосили про плани проведення IV і V форумів до кінця 2022 року) будуть “старі-нові” постросійські країни в регіонах Балтії і Скандинавії”,- повідомили організатори.

Як зазначається, йдеться насамперед про Інгрію, Карелію і Балтійську республіку, а також потенційні сусіди балтійських та скандинавських країн: Смаландію, Псков, Новгород, Помор’я, Лапландію, Мурманську республіку, Комі і їх “звільнення від кремлівської імперії та повернення до споконвічного європейського коріння”.

Форум відбуватиметься у гібридному форматі. Спікерами на форумі будуть представники різних груп і народностей росії, експерти та урядовці країн ЄС та НАТО, лідери думок, представники ЗМІ. Зокрема, у форумі візьмуть участь євродепутати від Польщі Анна Фотига, Косма Злотовський, колишній глава МЗС України Павло Клімкін, колишній депутат держдуми рф Ілля Пономарьов, чеченський політичний і державний діяч Ахмед Закаєв, а також численні представники корінних народів росії.

Учасники форуму зосередяться на питаннях контрольованого процесу деколонізації росії, створення нових країн в балтійському і скандинавському регіонах на постросійському просторі, денуклеаризації та демілітаризації на постросійському просторі, формуванні нової архітектури безпеки в Балтійському та Скандинавському регіонах.

Як відомо, I Форум вільних народів росії відбувся 8 травня у Варшаві, а II Форум – 22-24 липня у Празі.

Оценка материала:

5.00 / 3
У Гданську обговорять створення «старих-нових» країн на території сучасної росії 5.00 5 3
Політика / Європа
24.09.2022 1748
Еще материалы раздела «Європа»