НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Бізнес
Технології
14.10.2022 546

Українцям нагадали, як не стати жертвою кіберзлочинців

У Державній службі спеціального зв’язку та захисту інформації ще раз нагадали громадянам про прості правила безпеки у мережі інтернет.

Про це Держспецзв’язку повідомляє у Фейсбуці.

У службі зазначили, що найпростіший спосіб поширити шкідливе програмне забезпечення чи скерувати користувача на шкідливий сайт – повідомлення із вкладеними файлами та посиланнями. Такі повідомлення зловмисники можуть надсилати на електронну скриньку, в приватні повідомлення у соціальних мережах та месенджерах, в SMS, чатах тощо.

Допис із посиланням на шахрайський сайт може бути розміщений навіть у місцевому новинному пабліку чи групі. У таких випадках часто використовують спекуляції на тему соціальних виплат начебто від держави для внутрішньо переміщених осіб та українців, які постраждали під час війни.

Тому, в Держспецзв’язку нагадали, що слід довіряти інформації лише з офіційних перевірених джерел: верифіковані сторінки (із синьою галочкою) органів державної влади у соцмережах; вебсайти органів державної влади, адреси яких обов’язково мають закінчуватися на gov.ua.

Потрібно уважно перевіряти адресата та вміст повідомлень. Не переходити за посиланнями та не завантажувати файли від незнайомців. Отриману в повідомленні інформацію перевіряти в інших джерелах та на офіційних сторінках державних органів. Не вводити жодних особистих даних, якщо не впевнені у безпечності сайту.

"Крім того, пам’ятайте, що https на початку адреси сайту свідчить про захищене з’єднання, http - не захищене (ваші дані та навіть паролі можуть бути викрадені)", - зауважили у Держспецзв’язку.

Там радять завантажувати лише ліцензійне програмне забезпечення та додатки із офіційних сайтів розробника.

Оценка материала:

5.00 / 1
Українцям нагадали, як не стати жертвою кіберзлочинців 5.00 5 1
Бізнес / Технології
14.10.2022 546
Еще материалы раздела «Технології»