<
НОВИНИ ДНЯ: Погода в Україні зміниться: синоптик розказала, до чого готуватись  Мобілізація працівників: кого не призвуть до війська  Мобілізація в Україні: чому за кермо тролейбусів хочуть посадити 18-річних і до чого тут універсальні жінки  До України повертається потепління: чи скрізь погода потішить 17 травня  Мобілізація по-новому 2024: скількох чоловіків призвуть на війну та якими методами  Блінкен зробив гучну заяву про удари по РФ американською зброєю  Російська пропагандистка Симоньян уже “знайшла” причетних до замаху на Фіцовсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
23.10.2022 11145

Пальчики оближеш: рецепт хрусткої квашеної капусти

Як заквасити капусту хрусткою і в які дні найкраще це робити.

Квашена капуста - смачна і ароматна закуска, яку можна легко заготовити на зиму. Звичайно, можна купити готову в магазині, але навіщо, якщо домашня смачніше і корисніше. Рецептів таких ласощів існує безліч, тому вибрати найбільш підходящий не складе труднощів. УНІАН розповість, чи потрібно додавати цукор в квашену капусту і які ще хитрощі її приготування бувають.

ВАЖЛИВО: народні повір'я свідчать, що капусту не можна квасити в поганому настрої, інакше консервація буде несмачною. Крім того, для засолювання не підходять і жіночі дні - середа, п'ятниця, субота. Найкраще квасити капусту по чоловічим дням - у вівторок, четвер і неділю.

Квашена капуста - рецепт класичний

  • Капуста білокачанна середнього розміру - 2 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Сіль - 45 г
  • Цукор - 1 ч. л

Капусту вимити, дрібно нашаткувати, змішати з натертою морквою. Змішати сіль і цукор, посипати ними капусту і розминати її руками до тих пір, поки вона не стане м'якою. Перекласти капусту в глибоку ємність, заповнюючи до країв, зверху утрамбувати ступкою або ложкою. Накрити маленькою тарілкою, зверху поставити ще одну - побільше - далі встановити прес (можна використовувати банку з водою).

Конструкцію встановити в іншу ємність, куди буде стікати сік. Залишити капусту на 3 дні, два рази в день перемішуючи її ложкою, щоб впустити повітря. Коли капуста буде готова, перекласти її в стерилізовані банки і закрити капроновими кришками. Зберігати при температурі від 0 до + 5 ° C.

Квашена капуста - рецепт швидкого приготування

  • Капуста білокачанна - 2 кг
  • Морква - 2 шт.
  • Сіль - 2 ст. л.
  • Цукор - 1 ст. л.
  • Вода - 1 л

Підігріти воду, додати в неї сіль і цукор, розмішати до повного розчинення сипучих. Нашаткувати капусту і моркву, викласти в ємність і залити остиглим розсолом. Перемішати, накрити кришкою і залишити на кухні на 3 дні. Кожен день капусту потрібно перемішувати, щоб вона рівномірно проквасилась. На третю добу блюдо буде готове.

Ідеальна квашена капуста в банці за "бабусиним" рецептом

  • Капуста білокачанна - 4 кг
  • Морква - 1 шт.
  • Сіль - 60 г

Нашаткувати капусту, моркву натерти на крупній тертці. З'єднати овочі в глибокій мисці, до них додати сіль. Розім'яти овочі руками, поки вони не стануть м'якими, потім утрамбувати в трилітрову банку. Залишити на 3 дні в теплому місці, не закриваючи кришкою, а під низ банки поставити тарілку, куди буде витікати сік. Через 3 дні капуста буде готова - її можна пробувати, а потім закривати кришкою і зберігати в холодному місці.

Оценка материала:

5.00 / 4
Пальчики оближеш: рецепт хрусткої квашеної капусти 5.00 5 4
Життя та Стиль / Суспільство
23.10.2022 11145
Еще материалы раздела «Суспільство»