Життя та Стиль
Суспільство
Найсмачніша морква по-корейськи на зиму: 3 кращих рецепта
Чим корисна морква по-корейськи і як законсервувати її на зиму.
Дієтологи кажуть, що регулярне вживання моркви по-корейськи допомагає зміцнити імунітет, поліпшити колір шкіри і зберегти гостроту зору. Крім того, така закуска покращує роботу кишечника, стимулює роботу травлення і навіть знижує ризик виникнення депресії. УНІАН розповість, чи можна зробити моркву по-корейськи на звичайній тертці і як правильно її заготовити на зиму.
Раніше ми пропонували рецепт квашеної капусти на зиму.
Морква по-корейськи з часником - рецепт
- Морква - 1.5 кг
- Цибуля ріпчаста - 250 г
- Сіль - 1 ст. л.
- Цукор - 100 г
- Рослинна олія - 50 мл
- Оцет 9% - 50 мл
- Приправа "для моркви по-корейськи" - 0.5 пачки
- Коріандр мелений - 0.5-1 ст. л.
- Мелений чорний перець - 0.5 ч. л.
- Часник - 1 головка
Моркву вимити, очистити, натерти на тертці для моркви по-корейськи або дрібно нарізати тонкими смужками. Додати нарізану цибулю і часник, посолити, поперчити, посипати цукром і спеціями. Влити олію і оцет, перемішати і віджати моркву руками, щоб вона почала віддавати сік. Закрити ємність з морквою кришкою і прибрати в холодильник на добу. На наступний день викласти моркву в стерилізовані банки, залити соком і закатати кришками.
Морква по-корейськи на зиму з готовою приправою без стерилізації
- Морква - 1 кг
- Часник - 2-3 зубчики
- Цибуля ріпчаста - 1 головка
- Рослинна олія - 1\2 склянки
- Оцет 9% - 4-5 ст. л
- Мелений коріандр - 1 ч. л
- Чорний мелений перець - 0.5 ч. л
- Гострий мелений перець - 0.5 ч. л
- Сіль - 1 ст. л
- Цукор - 2 ст. л
Морква вимити, очистити, натерти на тертці для моркви по-корейськи. Додати подрібнений часник, сіль, цукор, мелений коріандр, гострий і чорний перці. Перемішати, залишити на 30 хвилин. Ріпчасту цибулю нарізати півкільцями і обсмажити до золотистого кольору. Прибрати цибулю, гарячею олією залити моркву, влити оцет. Перемішати, потім розкласти по стерилізованим банкам і закатати.
Морква по-корейськи на зиму з огірками - рецепт
- Огірки - 2 кг
- Морква - 500 гр
- Часник - 5 зубчиків
- Цукор - 100 гр
- Сіль - 50 гр
- Оцет - 100 мл
- Рослинна олія - 100 мл
- Мелений коріандр - 1 ч. л
- Паприка - 1 ч. л
- Мелений червоний перець - 1 ч. л
Огірки замочити в холодній воді на 2 години, моркву натерти на тертці для моркви по-корейськи, перекласти в миску, посолити і віджати руками, щоб вона пустила сік. У огірків зрізати хвостики, нарізати товстою соломкою. Огірки і моркву перекласти в глибоку миску або каструлю, часник очистити, зубчики пропустити через прес.
Додати до нього сіль, цукор і спеції. У ту ж миску влити рослинну олію і оцет, ретельно перемішати ложкою, розчиняючи сіль і цукор. Додати до огірків і моркви всю цю масу, перемішати, залишити на 1,5-2 години. Банки простерилізувати, потім викласти в них огірки з морквою і спеціями, закатати кришками.