НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
31.10.2022 3171

Як коти пролазять через малі отвори: вчені з’ясували

Невеликі розміри ключиць у котів дозволяють їм пролазити в малі отвори.

3166759ce0bc6217f126a33a9931563e_31.10.22

Вчені з’ясували, що здатність пролазити в надскладних місцях дозволяє котам унікальний плечовий пояс. Пише ТСН. 

Про це пише Live Science.

Дослідники кажуть, що у котів лопатки прикріплені до решти тіла лише м'язами. Крім того, ключиці котів значно менші порівняно з рештою тіла.

Крім того, коти мають ще один цікавий допоміжний інструмент – вуса. Вони також допомагають протискатися крізь простір. Справа в тому, що вуса є волосками, які вдвічі товстіші за вовну. Крім того, вони розташовані втричі глибше. Ці вуса мають нервові закінчення, які разом створюють високочутливу навігаційну систему.

У такий спосіб ці тварини можуть оцінювати розмір невеликих просторів, куди вони планують протиснутися в невеликі простори. Саме це дозволяє їм пробиратися через найскладніші місця.

Як правило, невеликий простір коти обирають, коли відчувають певний страх чи стрес. У таких умовах вони почуваються безпечніше. Але іноді тварини просто усамітнюються.

Раніше вчені пояснили, чому коти йдуть з дому перед смертю.

Оценка материала:

5.00 / 2
Як коти пролазять через малі отвори: вчені з’ясували 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
31.10.2022 3171
Еще материалы раздела «Суспільство»