<
НОВИНИ ДНЯ: Скільки заробляють українці у Польщі: нове дослідження  Один із регіонів Росії "задонатив" ЗСУ мільйони рублів: губернатор в істериці  На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  Виробник модного одягу Hugo Boss продасть бізнес у Росії  Заплатити чи гальмувати: який штраф загрожує водію за перевищення швидкості  Коли білоруський диктатор піде "на спокій": відповідь Лукашенка  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°всі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
03.11.2022 34469

Перший сніг і денні морози: синоптики оновили прогноз і назвали дати

Погода в Україні вже скоро зміниться з поступовим приходом похолодання і традиційною зміною сезону.

Коли чекати на перший сніг і денні морози, пише rbc.ua.

До кінця осені суттєвих похолодань не буде

За словами очільника Укргідрометцентру Миколи Кульбіди, не виключено, що вже в листопаді падатиме перший сніг. Ймовірність - велика, але переважно це мокрий сніг, який, як правило, не буде лежати.

Звісно, такий прогноз не поширюється на Карпати, де перший сніг почав падати вже у вересні.

Ресурс Gismeteo (за даними для Києва) прогнозує перший сніг лише в кінці листопада, а перший денний мінус (-2... -3 градуси) очікується на початку грудня.

До кінця ж осені температура знижуватиметься поступово, наближаючись до нуля, і навіть нічні заморозки очікуються лише в кінці листопада.

Схожий прогноз дають синоптики з Accuweather, але за їхніми даними перший мокрий сніг може зриватися вже в середині листопада. Більш істотні зимові опади лише в кінці осені.

Мінусова температура вдень у листопаді не очікується.

Якою буде зима 2022-2023

Водночас в Укргідрометцентрі дали ймовірний сценарій зими в Україні, спрогнозувавши, що середня температура зимового періоду (грудень-лютий) очікується на 1-2 градуси вищою за норму.

Ймовірність тривалих періодів дуже холодної погоди з мінімальною температурою -25... -30 градусів в Україні є дуже низькою.

Здебільшого ймовірні короткочасні суттєві похолодання тривалістю 1-5 діб, коли мінімальна температура вночі становитиме -15…-20 градусів на північному сході країни до -26 градусів.

Зазначимо, що жовтень у Києві став одним з найтепліших за майже 150 років.

Оценка материала:

5.00 / 2
Перший сніг і денні морози: синоптики оновили прогноз і назвали дати 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
03.11.2022 34469
Еще материалы раздела «Суспільство»