<
НОВИНИ ДНЯ: Байден може зняти свою кандидатуру з виборів: ЗМІ назвали заміну  Суди над Трампом: у чому звинувачують екс-президента та як це впливає на вибори  Фритата з кабачками: рецепт смачного сніданку  Данілов та інші: Росія оголосила у розшук низку колишніх українських топчиновників  Не розслабляйтесь. Птуха попередила, що в Україну йдуть заморозки, і назвала дні, коли температура буде найнижчою  В Україні прогнозують дощі із грозами та шквальний вітер  Контрнаступ: які проблеми мають вирішити ЗСУ, щоб підготуватисьвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
04.11.2022 24085

Перші заморозки й сніг будуть у листопаді. Прогноз погоди до кінця року

У соцмережах не припиняють писати фейки про сувору зиму. Хоча синоптики Укргідрометцентру прогнозують протилежне.

У листопаді стовпчики термометрів покажуть до +15°С. Сніг очікується в середині грудня, повідомив начальник відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Владислав Білик у коментарі НВ.

За його словами, уже використовуються новітні методи обчислення. Це дає змогу зробити передбачення про потепління в порівнянні з 2021 роком. Листопад очікується на 1,5–2°С тепліший, ніж це буває зазвичай, з перепадами температур.

"З 27 жовтня до 7 листопада буде малохмарна сонячна погода, для цієї пори року доволі тепла: +10…+15°С вдень і +3…+8°С вночі", – сказав Білик.

Перші заморозки й сніг будуть у листопаді. Але опади будуть нестійкими. А в грудні опадів взагалі не чекають до другої декади.

"Снігу в країні варто чекати в середині грудня. У листопаді перший сніг буває, але нетривалий і нестійкий. Принаймні в першій декаді останнього місяця осені його не буде, а буде тепло й без опадів", – сказав метеоролог.

Взимку кількість опадів буде нижчою за норму. Загалом зима буде схожою на зими у Європі з відповідним достатньо високим рівнем температур. Хоча заморозки почнуться вже на початку грудня.

"Цього варто очікувати й поточного року. Метеорологічна зима означає стійке зниження середньодобової температури нижче 0°C. Це стосується переважно північних і західних регіонів країни", – сказав Білик.

Метеоролог попередив, що зима в грудні може й не настати на півдні України. За його словами, були такі роки, коли в південних областях за температурними показниками зими не було.

Оценка материала:

5.00 / 2
Перші заморозки й сніг будуть у листопаді. Прогноз погоди до кінця року 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
04.11.2022 24085
Еще материалы раздела «Суспільство»