<
НОВИНИ ДНЯ: Скільки хліба, цибулі потрібно на один кілограм фаршу  Потеплішає до +21: Гідрометцентр розповів, на яку погоду очікувати мешканцям Київщини  Мобілізація до 25 років: чи планують в Україні ще більше знизити вік мобілізованих  "Дружба" Китаю і Росії може сколихнути світ: Financial Times про наслідки їхнього економічного співробітництва  В Україні знову теплішає: якою буде погода 17 травня  У рейтингу областей України щодо вартості оренди житла змінився лідер  Які мінімальні пенсії в Україні 2024 року: від чого залежить розмір, скільки отримують українцівсі новини дня
Політика
Світ
19.11.2022 470

Танки, БПМ та вантажівки: Білорусь у жовтні передала Росії 211 одиниць військової техніки

Білорусь передала Росії 98 танків.

Білорусь у жовтні передала Росії 211 одиниць військової техніки. Серед цього - танки, БМП та вантажівки.  Пише ТСН. 

Про це повідомляє моніторингова група "Беларускі Гаюн".

Військову техніку Білорусь передала Росії із двох своїх баз - 969-ї бази резерву танків у міському селищі Уріччя (Любанський район, Мінська область) та 288-ї бази резерву автомобільної техніки у м. Старі Дороги (Мінська область).

Активісти зафіксували передавання такої військової техніки:

  • Танки Т-72А - 98 одиниць.
  • БМП-2 - 40 одиниць.
  • БМП-2 без башт - 20 одиниць.
  • Вантажівки "Урал" - 53 одиниці.

Військову техніку з Білорусі перевезли до Ростовської та Бєлгородської областей РФ.

Роль Білорусі у війні проти України

24 лютого з території Білорусі на Київ рушила російська окупаційна армія. Також з території цієї держави Україну постійно обстрілюють ракетами та іранськими дронами.

Білорусь активно допомагає Росії у війні проти України. Так, моніторингова група "Беларускі Гаюн" повідомляла, що з Білорусі до окупованих Донецька та Луганська відправили танки й "Урали", зняті зі складів зберігання. Наразі існує нова загроза наступу окупаційних військ з території цієї держави.

Оценка материала:

5.00 / 2
Танки, БПМ та вантажівки: Білорусь у жовтні передала Росії 211 одиниць військової техніки 5.00 5 2
Політика / Світ
19.11.2022 470
Еще материалы раздела «Світ»