НОВИНИ ДНЯ: Зупинити Путіна в Україні: Байден назвав завдання останніх місяців на посаді президента  Перед вихідними дощі в Україні продовжаться: де будуть опади  В Україні найближчим часом збережеться суха та комфортна погода  "Про безповоротне припинення спеки поки що не йдеться": синоптикиня дала прогноз для України  Погода здивує різноманітністю. Синоптик дала прогноз на 25 липня в Україні  У частині областей – дощі, а подекуди й грози: якою буде погода в Україні 24 липня  На заході дощі з грозами, а на півдні спека до +34: прогноз погоди на 24 липнявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
19.11.2022 1684

В Іспанії вчені знайшли скамʼянілості морської черепахи завбільшки з легковик

Новий вид гігантських черепах назвали на честь морського чудовиська через їхній неймовірний розмір

045a06fcf653271b04efa0c677c1bc88_19.11.22

Вчені виявили скам'янілості однієї з найбільших морських черепах у світі — фрагментований та майже повний таз, а також частини панцира свідчать про те, що морський гігант жив на Землі близько 83 мільйонів років тому. Пише ТСН. 

Про це пише Reuters.

Стародавня черепаха носить ім’я Leviathanochelys aenigmatica. Розмір цієї рептилії майже зрівнявся з найбільшою черепахою в історії — Archelon, яка жила приблизно 70 мільйонів років тому і досягала 4,6 метра в довжину.

"Leviathanochelys була така ж довга, як Mini Cooper, а Archelon — такого ж розміру, як Toyota Corolla", — сказав палеонтолог і співавтор дослідження Альберт Селлес з Інституту каталонської палеонтології (ICP).

Зазначимо, що найбільшою з черепах, що коли-небудь жили на Землі, вважається Архелон, вчені припускають, що вони жили одночасно з Левіафанохелі. Архелон жив у морях, що оточують Північноамериканський континент і досягав неймовірних розмірів - 4,6 метра. Передбачається, що Архелон жив на планеті в період між 100,5 і 66 мільйонами років тому і міг досягати понад 3 тонни у вазі.

Раніше стало відомо, що вчені знайшли черепаху, яка "вимерла" понад 100 років тому.

Оценка материала:

5.00 / 2
В Іспанії вчені знайшли скамʼянілості морської черепахи завбільшки з легковик 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
19.11.2022 1684
Еще материалы раздела «Суспільство»