<
НОВИНИ ДНЯ: Оновлення даних у ЦНАП: коли у Києві запрацює послуга  «Дощ місцями». Синоптикиня попередила, де погода найближчими днями буде з грозами, а де з великою кількістю сонця  Як польська молодь ставиться до українців: опитування  Поїзди та автобуси. Як доїхати з України до найближчих аеропортів  Путін та Сі Цзіньпін намагаються "проштовхнути" свою ідею закінчення війни в Україні  На вихідних в Україні потеплішає, але в багатьох регіонах пройдуть дощі  Від 18 травня для чоловіків зміняться правила перетину кордону: без якого документа не випустятьвсі новини дня
Прес-релізи
Товари та послуги
19.11.2022 117

Які три основних кухонних ножа потрібні вам у першу чергу?

Ви бажаєте отримати відповідь на питання: «Які кухонні ножі мені потрібні»? Дізнаєтесь про основні ножі, які мають бути на вашій кухні, а також про те, як ними користуватися, та для чого їх використовувати не треба.

Ніхто в наш час не стане просто так гризти цілий ананас. Ніхто не стане їсти цілого смаженого порося цілком, відкушуючи шматки м’яса просто з його боку. Навіть овочі на салат ми звикли нарізати. Та ще й маленькими шматочками.

Саме тому одним за важливих питаннь є оснащення кухні належними ножами.

Ви бажаєте отримати відповідь на питання: «Які кухонні ножі мені потрібні»? Тоді продовжуйте читати цю статтю! У ній ви дізнаєтесь про основні ножі, які мають бути на вашій кухні, а також про те, як ними користуватися, та для чого їх використовувати не треба.

Кухарський ніж (шеф-ніж)

002-cl

Багато спеціалістів вважає, що класичний кухарський ніж – найважливіший у кожному наборі. Комусь ніж з лезом довжиною у  20-25 сантиметрів може здатись дещо завеликим. Однак довге лезо робить ніж універсальним і більш ефективним. Чим довше лезо у вашого ножа, тим менше рухів вам треба робити. Чим більш важкий ніж, тим більше він ріже під дією власної ваги, а не ваших зусиль. І чим більше лезо має ваш ніж, тим він безпечніший.

Використання шеф-ножа

Ніж шеф-кухаря є основним інструментом для нарізання фруктів, овочів, м’яса та риби. Але, хоча кухарський ніж і називають «королем кухні», його не слід використовувати для нарізання курки, зняття шкірки з овочів, або для пробивання отворів у консервних банках.

Велика ширина та довжина леза кухарського ножа робить його дещо громіздким для деяких завдань. Тому й існують інші, менші за розмірами типи ножів.

Скільки грошей може коштувати кухарський ніж?

З усіх кухонних ножів саме на кухарський ніж рекомендують витратити найбільшу суму. Ціна еквівалентна 18-20 у.о. за якісний кухарський ніж штампований з сучасної європейської нержавіючої сталі, є звичайною. Такий ніж купують раз і надовго, тому така ціна є цілком виправданою. Бо ніж з кованим лезом коштуватиме вже біля 100 у.о. І за шеф-ніж така ціна не буде верхньою планкою!

Знайдіть ніж, який має приємну для вас вагу та рукоять зручну для тримання. Ніж має бути трохи важкуватим, щоби вам було легше нарізати ним тверді овочі, такі як морква чи кабачки.

Радимо вибирати ножі з рукоятями типу Full-tang (це коли рукоять зроблена з хвостовика клинка, що йде на всю довжину, та вкритий з двох боків пластиковими чи дерев’яними накладками на клепках). Такі ножі є самими надійними, збалансованими та міцними. Та й відремонтувати подібну рукоять у разі чого дуже легко. Частіш за все, треба просто замінити накладку.

Ніж з рукояттю іншої конструкції може бути дещо більш ергономічним, але ви маєте бути дуже впевнені у виробнику та міцності конструкцій, що він вам пропонує. Бо купуючи такій ніж ви не знаєте, на яку глибину у рукояті йде сталевий хвостовик, та наскільки надійно він зафіксований. Якщо ви бачите на тильній частині рукояті щось на зразок гайки, ви можете сподіватись, що хвостовик проходить рукоять наскрізь і ніж насправді міцний.

Ніж для чищення овочів

020-ml

Цей ніж починає працювати там, де кухарський ніж стає надто великим та незручим. Середнє лезо овочевого ножа має довжину приблизно 9-10 сантиметрів, це – чудовий інструмент для роботи, що потребує уваги та точних рухів.

Незважаючи на назву, ніж для чищення овочів підійде не тільки чищення овочів.  Це – найкращий клинок для нарізання та подрібнення продуктів, які замалі для шеф-ножа. Наприклад, він чудово підходить для подрібнення часнику, відділення плодів від хвостиків бадилля чи видалення з них сім'ян.

Використання ножа для чищення овочів

Не ріжте такими ножами дуже тверді овочі, на зразок моркви чи пастернаку. Ці маленькі ножі не мають для такої справи достатньої ваги. Якщо ви застосовуєте зайвий тиск під час нарізання, ви робите щось не так. Таке «силове» різання є сигналом того, що ви використовуєте не той ніж (чи, можливо, ваш ніж просто тупий).  Це може бути небезпечно, бо ніж може зненацька зісковзнути, і хто зна, що буде потім.

Скільки грошей може коштувати ніж для чищення овочів?

Такі величезні суми, які деякі кухарі витрачають на шеф-ножі, за ножі для чищення овочів зазвичай не віддають. І це зрозуміло – все ж їх леза у рази менші. Але все ж 5-10 у.о. непоганий ніж такого типу може коштувати легко.

Краще уникайте керамічних ножів для чищення овочів. Вибирайте ножі зі сталевими клинками. Вони краще витримують механічні навантаження, та більш довговічні.

Ніж для чищення овочів – найкращий ніж для акуратного очищення та нарізання.

Зубчастий ніж

009-hc

Зубчасті ножі найчастіше асоціюються з нарізанням хліба, але зубчасте лезо може взяти на себе багато іншої роботи, для якої не підходить пряме лезо кухарського ножа.

Використання зубчастого ножа

Насправді корисним можна вважати зубчастий ніж із довжиною леза близько 15 сантиметрів. Крім акуратного нарізання хліба він підійде для соковитих плодів, таких як помідори чи цитрусові. Чи навпаки, для твердих плодів на зразок ананасів, кавунів, чи перцю. Зубчасті леза також чудово підходять для рівного розрізання шарів великого торта.

Вибираючи зубчастий ніж, зверніть увагу на розмір зубів: вам потрібен ніж із не надто великими зубами (він може розірвати м’яку внутрішню частину буханця). Але надто маленькі зубці можуть бути неефективними для нарізання, хоча і дають найбільш акуратний розріз.

Якщо ви плануєте нарізати багато хлібу, ви можете купити ніж із злегка зміщеною рукояткою, яка забезпечить ефект важеля, та зменшить навантаження на ваші руки.

Але, коли купуєте зубчастий ніж, думайте не тільки про хліб. Але не слід використовувати зубчастий ніж для нарізання малих за розміром інгредієнтів, таких як свіжа зелень, часник або ягоди.

Скільки грошей може коштувати зубчастий ніж?

Якісний ніж для нарізання хліба коштуватиме вам 10-17 у.о. Якщо ви купили ніж із якісної сталі та добре доглядаєте за нім, він залишатиметься гострим протягом багатьох років. Якщо ваш зубчастий ніж затупиться, частіш за все рекомендують просто замінити його.

Оценка материала:

5.00 / 2
Які три основних кухонних ножа потрібні вам у першу чергу? 5.00 5 2
Прес-релізи / Товари та послуги
19.11.2022 117
Еще материалы раздела «Товари та послуги»
  • У чому секрет популярності холодильників Samsung Ноу Фрост У чому секрет популярності холодильників Samsung Ноу Фрост

    Холодильник, в камерах которого не образуется иней — практичный, удобный в эксплуатации прибор. Реализованная в технике Samsung система No Frost позволяет обходиться без регулярного размораживания.

  • Сверлильно-присадочные ЧПУ-станки: новая эра в деревообработке Сверлильно-присадочные ЧПУ-станки: новая эра в деревообработке

    Сверлильно-присадочные ЧПУ-станки революционизируют деревообрабатывающую отрасль. Узнайте об их преимуществах, технических характеристиках и влиянии на производство. Советы по выбору и использованию.

  • Як обрати біотуалет для інваліда Як обрати біотуалет для інваліда

    Після повної чи часткової втрати активності та можливості переміщатися самостійно, людина не може обслуговувати себе самостійно і тим більше ходити до туалету. Для вирішення такого завдання виробники пропонують стільці-туалети, крісла та біотуалет для інвалідів для дому.

  • 5 переваг Special Edition від Apple 5 переваг Special Edition від Apple

    Буквосполучення SE вже встигло стати називним. Apple позначає ним бюджетні гаджети, орієнтовані на користувачів з помірними вимогами до апаратного забезпечення. Наразі такий неймінг використовується не лише для смартфонів. «Спеціальне видання» також входить до складу сімейства розумних годинників Apple Watch.

  • Незабываемый романтический вечер для двоих: советы от экспертов Незабываемый романтический вечер для двоих: советы от экспертов

    Романтический вечер - прекрасная возможность укрепить отношения и насладиться обществом друг друга. Если вы хотите устроить незабываемый романтический вечер на двоих, но не знаете, с чего начать, воспользуйтесь советами профессионалов из агентства по организации романтических событий.