<
НОВИНИ ДНЯ: Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  США готують санкції проти китайських банків за допомогу Росії у війні, - WSJ  Кремль посилив атаки на Харків: аналітики назвали мету Росії  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  Виплати у Польщі: що треба знати про допомогу на дітей 2024 року  У Пентагоні заявили, що постійно контактують з Україною щодо потреб в озброєннівсі новини дня
Політика
Світ
21.11.2022 724

НАТО не буде залучено до війни з Росією, - глава Пентагону

Міністр оборони США Ллойд Остін на Міжнародному безпековому форумі в Галіфаксі заявив, що Росія не зможе втягнути НАТО у свою війну проти України.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на відеотрансляцію Halifax International Security Forum 2022.

Остін зазначив, що як Російська Федерація, так і Китай прагнуть того світу, де сила має право, де суперечки вирішуються силою.

"Не помиляйтеся: нас не втягнуть у війну Путіна, але США підтримують Україну і захищатимуть територію НАТО", - наголосив він у своєму виступі.

Російська війна проти України може спричинити небезпечну спіраль поширення ядерної зброї, підкреслив генерал Остін.

"При цьому колеги-автократи Путіна цілком можуть дійти висновку, що отримання ядерної зброї дасть їм власну ліцензію на полювання", - зазначив очільник Пентагону, проте резюмував, що такого не буде.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський зазначив на Міжнародному форумі безпеки в Галіфаксі те, що Росія зараз шукає можливості досягти короткого перемир'я. Ворог робить усе, щоб відновити сили для нових нападів.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що заступник міністра оборони США з питань політики Колін Кал зазначив: РФ намагається перевантажити та виснажити запаси українського ППО. Задля цього росіяни посилюють свої ракетні удари по Україні.

Оценка материала:

5.00 / 2
НАТО не буде залучено до війни з Росією, - глава Пентагону 5.00 5 2
Політика / Світ
21.11.2022 724
Еще материалы раздела «Світ»