<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
23.11.2022 425

НБУ стимулюватиме купівлю банками держоблігацій і поповнення держбюджету

Національний банк Україні у межах свого мандату та у співпраці з Міністерством фінансів буде створювати привабливі умови для того, щоб банки збільшували свої вкладення в державні боргові цінні папери.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу НБУ.

"Високий рівень ліквідності в банківській системі свідчить про наявність у банків достатнього ресурсу для вкладення в державні боргові цінні папери", - йдеться в повідомленні.

Як зазначили в прес-служби, захист макроекономічної та курсової стабільності потребує невідкладної та максимальної мобілізації внутрішніх фінансових ресурсів за посилення посередницької ролі банків.

"Наявність спільної консолідованої позиції НБУ і Міністерства фінансів щодо монетарної і фіскальної політики та розвитку ринку ОВДП дозволить максимально використати внутрішні ресурси для фінансування оборонних та соціальних видатків. Крім того, такі узгоджені дії регуляторів є вкрай важливими для наших міжнародних партнерів під час ухвалення рішень щодо зовнішньої фінансової підтримки України", - наголосив голова НБУ Андрій Пишний під час наради з топ-менеджерами системно важливих та корпоративних банків 21 листопада в Харкові.

За даними прес-служби, голова НБУ та його заступники обговорили з учасниками зустрічі важливі питання для фінансового сектору:

  • перспективи погодження програми МВФ;

  • необхідність забезпечити неемісійне фінансування бюджету;

  • питання розвитку внутрішнього боргового ринку як необхідної передумови отримання достатніх обсягів міжнародного фінансування у 2023 році;

  • підтримання безперебійної роботи банківської системи, зокрема в умовах руйнувань ворогом енергетичної інфраструктури.

Оценка материала:

5.00 / 1
НБУ стимулюватиме купівлю банками держоблігацій і поповнення держбюджету 5.00 5 1
Бізнес / Фінанси та банки
23.11.2022 425
Еще материалы раздела «Фінанси та банки»