<
НОВИНИ ДНЯ: Парад в Москві 9 травня: політолог розібрав поведінку Путіна  Росіяни посилюють відлов інформаторів ЗСУ в Криму, але це не дасть результату, - ЦНС  Перед вихідними в Україні стане трохи тепліше: прогноз на 10 травня  Де будуть заморозки і чи чекати швидкого повернення тепла в Україну: синоптикиня дала прогноз  Відмова від повістки та неявка до ТЦК. Рада підняла штрафи для ухилянтів: головне  Особливого тепла не варто чекати: синоптик розповіла, що буде з погодою в Україні  В Україні 10 травня переважно без опадів, уночі ймовірні заморозкивсі новини дня
Прес-релізи
Товари та послуги
29.11.2022 536

Чим та як годувати старого собаку особливості кормів

Якими особливими кормами годувати старого собаку. Необхідна інформація для власників песиків.

Власники домашніх тварин завжди бажають своїм вихованцям здоров’я та довголіття, але все одно приходить той час, коли в організмі тварини відбуваються незворотні зміни й вона старіє. Як і людина, собака в цей час стає слабким та вразливим, в нього сповільнюється метаболізм, кістки стають більш ламкими, а шлунок вже не приймає стільки їжі, як раніше.

Щоб допомогти тварині прожити цей непростий період, власники мають перш за все скоригувати її раціон. Спеціальний корм для собаки, що досяг певного віку є у багатьох виробників. Таке харчування максимально збалансоване й доповнене певною кількістю вітамінів та мінералів, що допомагають тварині почувати себе краще.

В якому віці собака старіє

Якщо людська медицина вже давно визначила вік старіння або навіть одряхління, з собаками все не так просто. Тут цей процес залежить від тривалості життя домашнього улюбленця. Собаки різних порід живуть неоднаковий час, тож і старіють вони по-різному. Взагалі цей період розраховується як 2/3 загальної тривалості життя, тож кожний власник може самостійно розрахувати цей час у залежності від породи песика.

Маленькі тваринки живуть довше — наприклад, чихуахуа може спокійно дожити до 19–20 років, а ось псам великих порід пощастило менше. Тривалість життя лабрадора складає десь 13–15 років, а ротвейлера лише 8–10 років. Звісно, це середні показники, насправді пес може прожити менше або набагато більше.

Правила годування старих собак

Підбираючи корм для тварини похилого віку, варто уважно роздивлятися, з чого його складено. Старий собака вже не може рухатися багато й швидко, а здебільшого відпочиває, тож у складі корму не повинно бути багато жирів. Це провокує ожиріння, а разом з ним з’являються й інші проблеми: захворювання кісток, серця, судин та інших органів.

fox-terrier-under-blankets_1

Щоб годування не перетворилося на проблему та не нашкодило тварині, варто дотримуватися певних правил:

  1. Давати гранульований корм зі спеціальної лінійки. Він легко перетравлюється та не викликає почуття важкості. Зазвичай це сухий корм з рибою або куркою у поєднанні з овочами. Також варто обирати різновид з підвищеним складом протеїну, що підтримує м’язову масу улюбленця у належному стані.
  2. Гранульованих сумішей з підвищеним складом жиру варто уникати, особливо собакам, що живуть не на подвір’ї, а у квартирах.
  3. Віддавайте перевагу кормам з яскраво вираженим смаком та ароматом. З віком рецептори собаки притупляються, тому він може відмовлятися від їжі через те, що вона, на його погляд, недостатньо смачна.
  4. Корм для старих собак повинен мати у своєму складі глюкозамін, жирні кислоти, антиоксиданти та вітаміни. Ці інгредієнти підвищують ослаблений імунітет, стимулюють активність тварини та вберігають від різних хвороб.
  5. Для старого собаки варто купувати гранули невеликого розміру. Їх легше розгризати, а у поважному віці в песика напевно є проблеми з зубами та яснами.
  6. У раціон старого собаки варто ввести достатню кількість рослинної олії, наприклад, кокосової чи лляної. Такі компоненти позитивно впливають на роботу мозку.

 

Не варто економити на раціоні підстаркуватого пса, якщо хочете, щоб він прожив довше, а його здоров’я було в порядку. Якщо організм молодого собаки у деяких випадках може перетравлювати що завгодно, то з роками ситуація змінюється. Для собаки похилого віку варто купувати корма-холістики або в крайньому разі супер-преміум-класу. Вони здатні забезпечити тварині високу якість життя.

Оценка материала:

5.00 / 1
Чим та як годувати старого собаку особливості кормів 5.00 5 1
Прес-релізи / Товари та послуги
29.11.2022 536
Еще материалы раздела «Товари та послуги»
  • Сверлильно-присадочные ЧПУ-станки: новая эра в деревообработке Сверлильно-присадочные ЧПУ-станки: новая эра в деревообработке

    Сверлильно-присадочные ЧПУ-станки революционизируют деревообрабатывающую отрасль. Узнайте об их преимуществах, технических характеристиках и влиянии на производство. Советы по выбору и использованию.

  • Як обрати біотуалет для інваліда Як обрати біотуалет для інваліда

    Після повної чи часткової втрати активності та можливості переміщатися самостійно, людина не може обслуговувати себе самостійно і тим більше ходити до туалету. Для вирішення такого завдання виробники пропонують стільці-туалети, крісла та біотуалет для інвалідів для дому.

  • 5 переваг Special Edition від Apple 5 переваг Special Edition від Apple

    Буквосполучення SE вже встигло стати називним. Apple позначає ним бюджетні гаджети, орієнтовані на користувачів з помірними вимогами до апаратного забезпечення. Наразі такий неймінг використовується не лише для смартфонів. «Спеціальне видання» також входить до складу сімейства розумних годинників Apple Watch.

  • Незабываемый романтический вечер для двоих: советы от экспертов Незабываемый романтический вечер для двоих: советы от экспертов

    Романтический вечер - прекрасная возможность укрепить отношения и насладиться обществом друг друга. Если вы хотите устроить незабываемый романтический вечер на двоих, но не знаете, с чего начать, воспользуйтесь советами профессионалов из агентства по организации романтических событий.

  • Гідронасоси Гідронасоси

    Гідронасос є серцем гідравлічної системи, адже це ключовий компонент будь-якої гідравлічної системи, адже він відповідає за перетворення механічної енергії на енергію потоку рідини. Ця рідина, зазвичай гідравлічне масло, циркулює по системі, приводячи в дію гідравлічні циліндри, мотори та інші механізми.