<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Бізнес
Технології
05.12.2022 474

Турецький безпілотний винищувач з українськими двигунами вперше відірвався від землі

Компанія Baykar успішно провела останній тест безпілотного винищувача Kızılelma з українськими двигунами перед першим повноцінним польотом.

screenshot_1_549_1300x820_3_650x410_05.12.22

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Twitter технічного директора компанії Baykar Сельчука Байрактара.

Новий БПЛА вперше відірвався від землі та формально провів у повітрі близько шести секунд, що є тестом на шляху до першого польоту. Відрив від смуги пройшов під час тестування шасі. За планом, перший політ БПЛА був запланований на 2023 рік, але, ймовірно, Baykar випереджає графік роботи.

На Kızılelma встановлено турбореактивний двигун АІ-25ТЛТ української компанії "Мотор Січ". Безпілотник здатний розвивати максимальну швидкість до 800 км/год, максимальна тривалість польоту становить 5 годин, а стеля – 12 км.

Бойове навантаження становить 1 тонну, що може складатися з повноцінного авіаційного озброєння. Головна особливість Kızılelma – здатність вести повітряний бій, для чого він може використовувати ракети "повітря-повітря".

Оценка материала:

5.00 / 1
Турецький безпілотний винищувач з українськими двигунами вперше відірвався від землі 5.00 5 1
Бізнес / Технології
05.12.2022 474
Еще материалы раздела «Технології»