<
НОВИНИ ДНЯ: У Пентагоні заявили, що постійно контактують з Україною щодо потреб в озброєнні  Які обмеження для чоловіків за кордоном в новому законі про мобілізацію: перелік  Ці супи не дадуть стати стрункими: які обрати натомість  Критична демографічна ситуація: що хочуть запропонувати українцям, щоб зросла народжуваність  Спека чи зливи: що чекати від літа-2024   Командувач Нацгвардії: для окупації Харкова ворогу потрібні роки  Корисна і соковита шаурма: як приготувати смачний перекус вдомавсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
07.12.2022 5649

Заливний яблучний пиріг: простий рецепт

Смачний, ніжний, ароматний пиріг із яблуками чудово підійде і для сімейного чаювання, і для посиденьок з друзями, і у разі приходу несподіваних гостей.

Готується заливний пиріг дуже просто і досить швидко: на весь процес, включаючи випікання, піде трохи більше години. Пише ТСН. 

Складники:

  • борошно – 250 г;
  • цукор – 200 г;
  • розпушувач – 1,5 ч. л.;
  • яйце – 3 шт.;
  • сметана – 100 г;
  • яблука (середні) – 3 шт.;
  • сіль – щіпка;
  • масло вершкове – 10 г (для змащування форми);
  • цукрова пудра (для посипання пирога);
  • ванільний цукор – 1 ч. л.

Приготування:

Очистіть яблука від шкірки, видаліть серцевину, наріжте часточками і збризніть лимонним соком.

У миску розбийте три яйця, потім всипте цукор, сіль, перемішайте віночком до однорідності. У суміш додайте сметану, ванільний цукор, і перемішайте. Всипте просіяне борошно з розпушувачем, ретельно перемішуючи його віночком.

Тісто має вийти однорідним, як густа сметана.

Форму для випікання застеліть пергаментним папером, змастіть вершковим маслом. Половину тіста вилийте у форму, викладіть яблука віялом по колу та залийте рештою тіста. Поставте пиріг у розігріту духовку.

Випікайте в духовці за температури 180 градусів 50 хвилин. Яблучний пиріг потрібно остудити у формі до кімнатної температури, потім вийняти та обсипати цукровою пудрою.

Поради:

  • Форма для пирога краще брати 22*15см.
  • Замість ваніліну можна додати корицю.
  • Яблука можна брати будь-які.
  • Час випікання залежить від особливостей вашої духовки та товщини пирога. Перевірити готовність пирога можна тонкою дерев'яною паличкою, для цього її потрібно встромити в товсте місце виробу і вийняти. Якщо вона залишиться сухою, без тіста, пиріг готовий.
  • Сметану можна купувати жирністю 15%.

Оценка материала:

5.00 / 2
Заливний яблучний пиріг: простий рецепт 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
07.12.2022 5649
Еще материалы раздела «Суспільство»