НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
08.12.2022 740

Коли відключення світла знову будуть по графіку: прогноз "Укренерго"

Українські енергетики вважають, що до планових відключень електропостачання можна буде повернутися через 2-3 дні, проте це у разі, якщо не буде ракетних обстрілів з боку РФ.

_grafik_vidklyuchen_nemae_svitla_gettyimages_1244_08.12.22

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на інтерв'ю голови правління НЕК "Укренерго" Володимира Кудрицького на "Радіо НВ".

Очільник національної енергокомпанії зазначив, що це буде можливим, коли дефіцит потужності в енергосистемі знизиться до такого рівня, коли можна буде кожні чотири години відключати одну з трьох груп споживачів.

"Ми зараз досить близькі до того, щоб привести дефіцит потужності до таких параметрів, коли ми знову зможемо повернутися до планових графіків. Гадаю, що нам ще 2-3 дні буде на це потрібно. Якщо не буде нових обстрілів, то гадаю, що на цьому тижні ми маємо вийти на планові графіки", - підкреслив Кудрицький.

Він розповів, що всі споживачі в кожній області поділені обленерго та військово-цивільними адміністраціями на три черги, які відключаються від енергопостачання поперемінно. Це робиться для того, щоб все відбувалось в плановому режимі.

Сьогодні, 6 грудня, РБК-Україна повідомило, що, за словами гендиректора YASNO Сергія Коваленка, вчорашня атака РФ по енергосистемі відкинула ремонтні роботи енергетиків на тиждень назад, проте є надія, що швидко повернемося до стабілізаційних графіків.

Нагадаємо, 5 грудня окупанти завдали восьмого масованого удару по території України. У багатьох регіонах України виникли перебої зі світлом.

Оценка материала:

3.67 / 3
Коли відключення світла знову будуть по графіку: прогноз "Укренерго" 3.67 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
08.12.2022 740
Еще материалы раздела «Суспільство»