НОВИНИ ДНЯ: Перед вихідними в Україні пройдуть дощі та грози: прогноз на 29 березня  Зеленський про фронт: ситуацію стабілізували, але назріває новий наступ Росії  Скільки можна зберігати борщ в холодильнику, щоб він лишався смачним та їстівним  Народний синоптик Діденко попередила про різку зміну погоди в Україні — де очікувати дощі  Зеленський про народжуваність під час війни: головне питання у безпеці  Буданов про теракт під Москвою: Росія знала про підготовку щонайменше за місяць  В Україні 29 березня - дощі та сильний вітер, вдень до 16°всі новини дня
Бізнес
Технології
08.12.2022 689

Найбільша розвідувальна компанія світу допоможе Україні: що відомо

Найбільша у світі розвідувальна компанія Recorded Future та уряд України оголосили про співпрацю у сфері кіберзахисту.

vpn_gettyimages_1236017430_1_650x410_08.12.22

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал Міністерства цифрової трансформації України.

 

Як зазначено у повідомленні відомства, у межах підписаного меморандум передбачено заходи із захисту критичної інфраструктури в Україні від військової та кіберагресії з боку Росії. Також існує домовленість про спільну роботу над створенням нових продуктів і технологій, які потім зможуть використовувати в усьому світі.

"У межах меморандуму Recorded Future надасть свою розвідувальну платформу, спеціалізованих інженерів та аналітиків розвідки. Зі свого боку Мінцифра надасть власну експертизу та спеціалістів, які співпрацюватимуть з Recorded Future", - йдеться у повідомленні.

Мінцифри нагадало, що з початку повномасштабної війни компанія Recorded Future вже:

  • надала розвідувальні дані для захисту критичної інфраструктури України;
  • допомогла в розслідуванні воєнних злочинів росіян;
  • відкрила доступ до програмної платформи Intelligence Cloud на понад 10 млн доларів.

Нещодавно РБК-Україна повідомляло, що Росія збирається активізувати кібератаки проти України, направивши їх на критично важливу інфраструктуру та підрив довіри до влади, щоб перешкодити військовій і гуманітарній підтримці.

Нагадаємо, що від початку повномасштабного військового вторгнення Росії в Україну на об'єкти енергетичної інфраструктури було здійснено понад 1 200 000 кібератак.

Російські хакери постійно атакують Україну, зокрема енергетичні об'єкти. Проте завдяки підготовці та швидкому реагуванню ворогу не вдасться повністю знеструмити Україну.

Оценка материала:

5.00 / 1
Найбільша розвідувальна компанія світу допоможе Україні: що відомо 5.00 5 1
Бізнес / Технології
08.12.2022 689
Еще материалы раздела «Технології»